Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Safari vill följa Rosenberg: ”Det han gjort är fantastiskt"

Foto: Scanpix

Behrang Safari bekräftar att han flyttar hem, men poängterar att det inte är ”helt klart med Malmö FF”.
Fast han vill ta efter Markus Rosenberg.
- Det han gjort är fantastiskt och jag hoppas också få göra det, säger Safari till Fotbollskanalen.

I veckan gick Basels president Bernhard Heusler ut med uppgiften att Behrang Safari kommit överens med klubben om att svensken lämnar den i sommar och att man därmed inte utnyttjar den option som man har att förlänga ett år. Detta åtta år efter att Safari kom till Basel från Malmö FF. 

Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att Behrang Safari vänder hem till Malmö FF och att parterna är överens, men han är själv försiktig när han ger en intervju.

- Det som presidenten säger stämmer men sedan är det inte helt klart med Malmö FF. Vi får se vad som händer. Jag vill inte kommentera det mer, det blir så mycket spekulationer, säger Behrang Safari.

Ytterbacken befinner sig med Basel på träningsläger i Spanien och laddar upp inför vårens ligaspel samt 16-delsfinal i Europa League. Något som blir det sista halvåret i en klubb som han representerat 2008-11 samt 2013-16 och där han vunnit fyra ligatitlar och en cuptitel. Lägg till två år i Anderlecht som gav två ligatitlar även om han inte spelade lika mycket då.

- Det kommer att kännas konstigt och det har varit en underbar tid men jag vill vända hem innan jag är för gammal för att kunna göra mig gällande, säger Safari som snart fyller 31 år.

- Att flytta hem är ett beslut som växt fram och jag har givetvis pratat med familjen och det är snart dags känns det som. Jag har varit ute i åtta år och även om det varit en fantastisk tid så är jag inte ensam och familjen betyder mycket för mig. Det var den största anledningen till att jag tackade nej till landslaget, säger Safari.

Behrang Safari som kommer från Lund har sedan flera år en tomt i staden där det byggs hus och allt talar för att det är Malmö FF som gäller från och med i sommar, och han har hela tiden haft kontakt med både klubben och Markus Rosenberg efter deras tid i landslaget.

- Vi har pratat en del sedan vi spelade ihop och det är klart att jag berättat för honom om mina funderingar. Om han vill att jag ska komma hem? Det hoppas jag.

För du vill ju spela allsvenskt?
- Ja, det är tanken. Har sett vad ”Mackan” (Markus Rosenberg) gjort och det han gjort är fantastiskt och jag hoppas också få göra det. 

Vilken koll har du på allsvenskan?
- Jag har inte följt andra lag men jag har följt Malmö så gott det går. Det har varit imponerande att se hur man vunnit och tagit sig till Champions League, sedan var det tråkigt att man slutade femma i allsvenskan men det ger ett sug på revansch det här året.

Vilka spelare är kvar sedan din tid?
- Det skulle vara Gische (Guillermo Molins) som kom upp i A-laget strax före att jag gick och sedan är det Mackan (Markus Rosenberg) som försvann när jag kom upp och jag spelade knappt med honom.

Redan under våren 2015 berättade Safari i Fotbollskanalens podcast "Lundh" om sina planer på att återvända till Sverige.

- Efter Basel får jag väl börja titta hemåt och om jag tittar hemåt är Malmö första prioritet, sa Safari då.

Lyssna på det avsnittet i spelaren nedan.

Publicerad 2016-01-17 kl 17:34

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER