Salech sänkte KFF - blodiga bilder på Guldfågeln

Yousef Salech nätade två gånger om sent.
Det gav Sirius 2-1-seger mot Kalmar i allsvenskan.
- Det var en bra prestation, säger Salech till Discovery+.

Kalmar FF tog under måndagen emot IK Sirius hemma på Guldfågeln Arena i allsvenskan. KFF jagade årets första seger - efter förlust mot Hammarby IF borta i premiären - medan Sirius kom från en vinst mot Halmstads BK på Studenternas.

Inledningen av matchen var jämn och till viss del intensiv, då KFF-nyförvärvet Alex Gersbach fick känna på att det kan vara tufft i allsvenskan. Ytterbacken föll först i en duell med Sirius-yttern Joakim Persson, och ramlade sedan in i lagkamraten Lars Sætra, vilket gjorde att han började blöda. Därmed fick han behandling under ett par minuter på planen, och sedermera ett stort bandage runt huvudet.

Strax före halvtid kom Sirius till ett jätteläge, då Yousef Salech kom fri, men sköt tätt utanför mål, vilket var en av få heta chanser i första halvan av matchen.

- Det var en rätt tråkig tillställning va? Inte så mycket chanser, mycket spel på mittplan, brunk och så vidare, sa KFF:s Simon Skrabb till Discovery+ i halvtid.

I andra halvlek fick Kalmar ett bra läge, där Robert Gojani tog avslut, men utan utdelning. Därefter tog även Jonathan Ring avslut på mål, men då stod David Mitov Nilsson i vägen. Sedan svängde spelet, och Sirius kom till en bra möjlighet, då Herman Sjögrell slog ett inlägg som Salech, nickade utanför.

Till slut fick Kalmar utdelning, då Ring spelade fram Jakob Trenskow framför mål till 1-0. Det såg ut att räcka till seger, men sedan vände bortalaget.

Salech satte först 1-1 i den 85:e minuten, och sedan 2-1 i den 95:e minuten till tre poäng för Uppsala-laget. Samtidigt har Sirius-förvärvet nu även gjort fyra mål på tre matcher.

- Det var en bra prestation. Jag tycker att vi spelade ut dem i första halvlek. De hade bättre kontroll i andra halvlek, men det blev en fajt och vi fortsatte tro på tre poäng, vilket vi fick till sist, och det var viktigast, säger Salech till Discovery+.

Sirius har därmed nu sex poäng, medan KFF har noll poäng efter två omgångar.

Kalmar FF: Brolin - Gersbach, Sætra, Sjöstedt, Motaraghebjafarpour - Hallberg, Gojani, Romario - Trenskow, Skrabb, Ring.

IK Sirius: Mitov Nilsson - Widgren, Jeng, Castegren, Voelkerling Persson - Stensson, Walta - Milleskog, Heier, Persson - Salech.