Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Salomonsson kritisk: ”Vi ska vara kungar”

Emil Salomonsson lämnade kräftgången i Halmstad. Men han visar redan missnöje med IFK Göteborgs säsong.
- Det här är en storklubb som alltid ska kunna konkurrera om medaljer.

GÖTEBORG. Emil Salomonsson har under flera år tillhört en av Halmstads bästa spelare.
I början av året fick han följa med på landslagets januariturné och när Halmstad började rasa i tabellen var det bara en tidsfråga innan den duktiga ytterbacken skulle lämna.

Precis innan transferfönstret blåste igen skrev han på för IFK Göteborg.
Nyligen gjorde han sin första start på hemmaplan när Blåvitt fick 2-2 i derbyt mot Häcken.

– Det var stort när man går ut där i början och när man hör speakern ropar "Emil" och fansen svarar Salomonsson. Långt namn men det satt. Det är stort, säger han till FotbollDirekt.se och skrattar:

– Jag tycker att det har gått helt okej för mig för att komma in mitt i säsongen men jag har många nivåer till att ta av. Det blir bättre.

Emil, som missar mötet med Djurgården i kväll - är dock snabb att påpeka att det inte är frid och fröjd i nya klubben.
Han vill mer, se mer av både sig själv och IFK Göteborg och har har inte helt lätt att smälta att Blåvitt inte längre är nummer ett i Göteborg.

– Det är klart att det är skillnad på placering, men Blåvitt är inte nöjt med sin säsong och det ska vi inte vara heller. Det här är en storklubb som alltid ska kunna konkurrera om medaljer, så Blåvitt gör inte heller en bra säsong.

Ni är inte bäst i stan heller, sämst i stan just nu faktiskt, hur viktigt är det?

– Klart man den korta tiden man varit här känt att det är väldigt viktigt att vara bäst i stan, det är det alla kommer prata om efter säsongen och tills nästa börjar. Det är viktigt att gå in inför nästa säsong och känna självförtroende och att vi är kungar i stan, för det är det vi ska vara.

I sin debut fick han hoppa in som anfallare, de två senaste matcherna har han spelat från start som högerback då Adam Johansson har saknats och Erik Lund har fått hålla till på vänsterbacken.

– Jag skrev på för att få den konkurrensen, jag vet att Adam är en fantastisk högerback och att kunna lära sig av honom är perfekt. Jag kan ju spela yttermittfältare också så jag konkurrerar väl på båda de platserna.

Fanns det med i dina beräkningar när du skrev på att Adam Johansson varit tydlig med att han vill lämna för utlandet efter säsongen?

– Nej, det var ingenting jag tänkte på. När jag fick höra att Blåvitt var intresserat så, man är ju dum om man tackar nej.

Salomonsson lämnade en Halmstad som legat i botten under hela säsongen och allt talar för att laget ramlar ur allsvenskan. Det är tydligt att han lider med sina gamla lagkompisar.

– Jag lider med dem, jag har såpass mycket känslor för klubben och spelarna där och jag följer dem väldigt noga. Men någonstans måste jag ändå tänka på mig själv och jag fick den här möjligheten att fortsätta allsvenskt spel nästa år och efter långa samtal med rådgivare, vänner och familj så kändes det rätt.

Publicerad 2011-09-26 kl 17:12
Annons
Annons
Annons