Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Santos-affären ”ett steg närmare en lösning”

Alvaro Santos är klar för Helsingborg. Frågan är bara om anfallaren lämnar Gais nu eller i vinter?
- Jag är övertygad om att det ska lösa sig snart, säger HIF:s klubbdirektör.

Alvaro Santos tillhör det konkursdrabbade Örgryte fotboll AB, vilket gör att Helsingborgs arbete med att få över honom från Gais på en gång är mer komplicerat än vanligt. Gais har gått med på att släppa brassen omgående om man lyckas hitta en ersättare och Helsingborg vill så klart ha tillbaka hemvändaren direkt.

Under torsdagen genomgick Santos en läkarundersökning, som gick bra, och anfallaren närmar sig nu en snabb flytt till Helsingborg.

- Det är ovanligt, tack och lov, att man har med en konkursförvaltare att göra när det handlar om spelarövergångar. Men det känns bra och jag är ganska övertygad om att det ska lösa sig snart sätt även om jobbet runt omkring tar sin lilla tid, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till hd.se.

Santos befinner sig i Helsingborg för tillfället men tränare inte med HIF. Han kommer heller inte träna med Gais innan situationen är löst.

- Han kommer inte att träna med någon av klubbarna utan kör på egen hand, säger Myllenberg, som dock är positiv om att Santos ska kunna dra på sig HIF-tröjan inom kort.

- Jag har varit i kontakt med konkursförvaltaren hela dagen och vi är ett steg närmare en lösning.

Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-08-11 kl 21:21
Annons
Annons
Annons