Sargat Halmstad tog fin skalp

Hela åtta spelare saknades på grund av skada, sjukdom och landslagsuppdrag när Halmstad mötte  FC Nordsjälland. Nu gjorde inte det så mycket när ett sargat HBK bet ifrån och vann med 1-0.

- Vi har två skott i stolpen innan vi gör mål. Jag tycker att vi vinner rättvist, säger Halmstads tränare Janne Andersson till FotbollDirekt.se efter matchen.

Christian Järdler, Mikael Rosén , Emil Jensen, Tomas Zvirgzdauskas, Michael Görlitz, Anselmo, Tim Sparv och reservmålvakten Karl-Johan Johnsson saknades alla i dagens lunchmöte med danska FC Nordsjälland på bortagräs. Halmstad gjorde det trångt för motståndarna som hade förtvivlat svårt att skapa något framför målvakten Magnus Bahne.

- Försvarsmässigt gör vi det riktigt bra idag. Jag tycker att vi växer in i matchen.

Målet kom med fem minuter kvar att spela när Marcus Olsson tryckte in bollen i mål efter ett inlägg av inhopparen Alexander Prent.

- Joe Sise och Prent kommer in efter 70 minuter och ger laget energi. Alla 13 friska spelare fick spela idag och gjorde det bra, säger Andersson.

På grund av alla skador fick Conny Johansson följa med och sitta på bänken. Målvakten har egentligen slutat och är numera målvaktstränare.

Publicerad 2009-02-10 kl 15:28