Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Schüller "billig" värvning för Djurgården - som hintar om nytt förvärv inom kort

Allsvenskan

Rasmus Schüller blev en "billig" lösning för Djurgården.
Det medger Bosse Andersson, som också hintar om en ny spelarpresentation inom kort.
- Vi har någon vi kommit ganska långt med, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

29-årige Rasmus Schüller har skrivit på ett treårskontrakt med Djurgården. Den finländske landslagsmannen kommer närmast från HJK, och Bosse Andersson tror stenhårt på den centrale mittfältaren.

- Vi har höga förväntningar och krav på honom. Vi har haft en ganska bra kunskap om honom sedan tidigare och det är kul att se hans utveckling, säger sportchefen.

Andersson berättar att Djurgården följt Schüller under flera år.

- Sen har det inte varit rätt tajming för oss. Nu har vi följt honom mer det här året och det han har gjort i år är imponerande.

Schüllers flickvän bor i Stockholm, han har tidigare spelat i allsvenskan och han talar finlandssvenska. Därmed kommer mittfältaren inte behöva någon större anpassningsperiod när han nu anländer till sin nya klubb.

Annons

- Och vi vet genom HJK att han är grymt uppskattad där och att han är en professionell spelare både på och utanför planen. Och jag tror han ser sin livs viktigaste säsong nu. Det väntar ett EM-slutspel för Finland till sommaren och nu byter han klubb. Jag tror han känner att han måste förbereda sig bra och göra en väldigt bra säsong.

Nyligen gjorde Djurgården klart med en annan central mittfältare, Elias Andersson från Sirius. Han avslöjade, när övergången blev klar, att han varit blårandig supporter sedan han var liten - och Schüllers pappa är djurgårdare. För honom har det länge varit en målsättning att få spela för just Djurgården.

- När vi har lagt fram tröjan åt de två och de sett att det står deras namn och nummer på, den glädjen… Det är inte oviktigt, det är det absolut inte. De vet att det ställs höga krav när man är en ambassadör för Djurgården. Det är de medvetna om och väldigt glada över. Sen har vi självklart tagit hit de spelarna för att de är väldigt bra, men det är inte fel att de har den bakgrunden.

Annons

Vad Djurgården betalar för Schüller, som hade kontrakt med HJK, i övergångssumma? Inte mycket. Flera finska uppgifter till Fotbollskanalen pekar i riktningen att mittfältaren hade en klausul/ett löfte från HJK som möjliggjorde en flytt utomlands om en sådan chans dök upp. Vanligtvis brukar HJK nämna på sin hemsida att man får en övergångssumma när man säljer spelare men när Schüllers flytt till Djurgården blev officiell skrev klubben ingenting om det.

När Fotbollskanalen frågar om Bosse Andersson om Schüller hade möjligheten att gå utomlands gratis svarar Djurgårdens sportchef:

- Vi känner Aki (Riihilahti, HJK:s vd) och var väl uppdaterade om situationen. Vi har haft en diskussion med HJK och informerat om läget. Vi har en bra relation och vi har hittat en överenskommelse mellan oss.

Men är det en billig övergångssumma ni betalar för en spelare som Rasmus Schüller, om man säger så?

Annons
- Absolut. Vi har hittat en överenskommelse som jag tror att båda är nöjda med. Sen tror jag aldrig man är nöjd när man tappar en bra fotbollsspelare.

Vidare förklarar Bosse Andersson att fler nyförvärv är att vänta i Djurgården under vintern. Det kommer inte stanna vid Elias Andersson och Rasmus Schüller.

- Vi kommer säkert värva in sju till nio nya spelare innan säsongen drar igång.

Är det nära med någon spelare?
- Vi har väl någon som vi kommit ganska långt med, svarar sportchefen och hintar därmed om en ny spelarpresentation inom kort.

Djurgården har kopplats ihop med en rad spelare i vinter. Däribland Vasalunds Isak Hien och Brommapojkarnas Axel Wallenborg.

Publicerad 2020-12-15 kl 09:15

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto