Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Schweizisk frysbox – ex-AIK:aren kan bryta i sommar

Ex-AIK:aren Benjamin Kibebe har det stentufft i Schweiz. En öppning för att lämna klubben kan komma i sommar: ”Vi utvärderar situationen”.

Minns ni Benjamin Kibebe? Den numera 30-årige mittbacken har sedan han lämnade AIK 2004 hunnit med spel i Norge (Tromsö och Ålesund) och Danmark (Nordsjaelland), men sedan snart två år tillbaka återfinns han i schweiziska ligan och Luzern.

Men det har blivit allt glesare mellan matchtillfällena för Kibebe i ett Luzern som ligger tvåa i ligan med en Europa League-plats på gång. Under hösten var Kibebe utlånad till andra-divisionsklubben Kriens för att få speltid men nu är han tillbaka i Luzern. Dock – fortfarande – utan en minut på planen den här säsongen. Och nu öppnar Kibebes agent för en flytt.

- Det har blivit väldigt lite speltid, visst. Just nu utvärderar vi situationen, sedan får vi se vad som händer. Det finns intresse från olika håll, men jag vill inte gå ut och prata om klubbar då han står under kontrakt med Luzern, säger Kibebes agent Gulli Tomasson till FotbollDirekt.se.

Benjamin Kibebe har kontrakt till och med 2013, och behovet av speltid blir förstås mer och mer akut.

Finns det en möjlighet att bryta kontraktet och lämna redan i sommar?

- Det kanske det finns, men vi kommer hur som helst inte börja ta några diskussioner med klubben förrän säsongen är slut. Vi måste se hur allt utvecklar sig och vad det finns för möjligheter för honom.

Publicerad 2012-04-05 kl 13:35
Annons
Annons
Annons