Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sef-basen: ”AIK och Djurgården borde ha högre publiksnitt”

Allsvenskan

Sef:s ordförande Lars-Christer Olsson vill se högre publiksnitt för AIK och Djurgården, med tanke på Hammarbys succésiffror.
- Både Djurgården och AIK borde ha ett högre snitt, säger Olsson.

Foto: Scanpix

AIK har ett hemmasnitt på 19 076 åskådare i år, just nu. Djurgården ligger på 16 001 i snitt. Men de har en bit upp till Hammarby, med snittet 25 420 åskådare.

Lars-Christer Olsson, ordförande i intresseorganisationen för klubbarna i allsvenskan och superettan – Svensk Elitfotboll, menar också att AIK och Djurgården borde kunna prestera bättre publikmässigt än vad de gör.

Under en pressträff i veckan resonerade han kring frågan och menade då att de två Stockholmsklubbarna har förutsättningar för att lyckas bättre publikmässigt än vad man gör just nu.

- Både Djurgården och AIK borde ha ett högre snitt, om de jobbade på samma sätt som Hammarby. De skulle lätt, teoretiskt, kunna täcka upp för en publikförlust om Hammarby skulle åka ner i seriesystemet. Men det förutsätter att man jobbar på ett effektivare sätt.

ANNONS

Johan Andersson är projektledare för publikfrågor inom Djurgården och han håller med om att det finns en utvecklingspotential i hans klubb, men att det också går stadigt framåt.

- Det är klart att vi kan göra det bättre, vårt mål är ju att fylla arenan. Samtidigt, att öka explosionsartat så som Hammarby är svårt. De har gjort det bra, det är inget snack om det. Men vi ökar stadigt säsong för säsong. Vi har i snitt 16 000 och har ökat ungefär 5 000 i snitt sedan vi flyttade från Stadion. Vi jobbar ständigt på det. Vi hade 12 500 mot Halmstad nu och det börjar bli vår lägstanivå, säger Andersson till Fotbollskanalen.

- Vi har som mål att snitta runt 20 000 åskådare inom tre år. Det är absolut inte omöjligt och redan nästa år tror jag vi kommer öka ännu mer. Vi ser att vi blir bättre och bättre. Jag är helt övertygad om att det kommer vara riktigt bra inom kort. Vi är inte nöjda med 12 500 åskådare. Visserligen är det bara några dagar efter derbyt mot Hammarby, men vi hade gärna sett 16-17 000 mot Halmstad. Där någonstans vore rimligt, kan man tycka. Så det är klart att det finns en potential. Vi har 30 000 stolar och en tredjedel som fylls i dag (mot Halmstad). Så att säga något annat än att det finns potential vore skitsnack, fortsätter Johan Andersson.

ANNONS

Källa för publiksnitten: svenskfotboll.se.

Se den fina inramningen som AIK och Djurgården bjöd på inför derbyt tidigare i augusti i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-30 kl 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto