Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

SEF-basen öppnar för färre lag i allsvenskan

Nytilträdde chefen för Svensk Elitfotboll Bosse Johansson tycker att beslutet att utöka allsvenskan till 16 lag togs för fort, och är inte främmande för att minska antalet lag.
- Vi fattade beslutet för snabbt, vi resonerade och tänkte inte så mycket, vi bara drog igenom det. Nu har vi det vi har och ett år är för kort tid för att utvärdera. Men om ett till två år måste en rejäl utvärdering göras, säger han till Sportbladet.

När förslaget att utöka allsvenskan kom så var IFK Göteborg och Malmö FF emot det, och ville då snarare minska antalet lag till tolv.

En tanke som Bosse Johansson gillar. Han tycker dock att det faktum att det har blivit fler matcher under säsongen efter utökningen är bra, och skulle kunna tänka sig att kopiera den danska modellen om man minskar antalet lag i allsvenskan.
- Det jag ville åt genom utökningen var fler matcher. Nu har vi 30 omgångar. Med en dansk modell med tolv lag där alla möter varandra tre gånger skulle det bli 33 omgångar och en vassare elit, säger han.

Publicerad 2009-03-21 kl 14:42
Annons
Annons
Annons