Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

SEF rasar mot polisnotorna: ”Polisledningen borde avgå”

Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Polis och arenavärdar i spelargången den avbrutna matchen mellan Djurgårdens och Mjällby.

Svenska Hockeyligan, Svensk Elitfotboll och Djurgården rasar mot att polisen förespråkar polisnotor på felaktiga grunder.

– Polisledningen borde avgå, säger Sef:s generalsekreterare, Mats Enquist, till fotbollskanalen.se

Under fredagen skrev Svenska Hockeyligan, Svensk Elitfotboll och Djurgården fotboll en gemensam debattartikel i DN och Idrottens Affärer angående polisnotorna och politikernas samt polisens agerande i frågan.

Detta efter att de tagit del av underlaget till varför polisen förespråkar att polisnotorna ska vara kvar. Utredningarna ska ha varit ofullständiga och tvetydiga, enligt debattartikeln. Trots det har polisen förespråkat att polisavgifterna behövs.

– Det är märkligt att polisen, som är de som kan tjäna tiotals miljoner på det här, är de som talar om för politikerna hur sanningen är och det stämmer inte ens med deras egna utredningar. Jag tycker att det är katastrofalt och jag tycker att polisledningen borde avgå, säger Sef:s generalsekreterare, Mats Enquist, till fotbollskanalen.se.

Polisen ska ha sagt att det behövs incitament för att klubbarna ska arbeta med säkerhet, ett felaktigt påstående enligt Enquist.

– Det är en myt att polisen behöver vara på våra arenor för att vi inte sköter oss. För det gör vi, vi betalar och tar fullt ansvar för det som händer på arenan och det har fungerat ganska bra. Med 2,4 miljoner besökare skulle jag vilja säga att en fotbollsarena är ett av de lugnaste ställena man kan vara på, säger Mats Enquist.

– Utanför arenan är det en annan sak. Om någon har på sig en fotbollströja och bråkar i Upplands Väsby, hur sjutton kan det vara AIK:s eller Djurgårdens fel? Det är helt absurt som det har blivit, säger Enquist.

Varför väljer ni att gå ut med det här nu?

– De flesta verkar tro att det handlar om att klubbarna inte vill ta ansvar och betala för säkerheten på arenorna. Det är ett missförstånd, för det gör vi redan och det accepterar vi och tar ansvar för. Vad polisen än säger att vi ska ha för rimlig säkerhet på arenan, så är vi beredda att fixa det med våra resurser och betala för det. Övrig samhällsbevakning är däremot polisens egna ansvar som vi betalar för via skattsedeln, säger Enquist.

Läs debattartikeln i sin helhet här!
DN
Idrottens Affärer

Publicerad 2013-08-10 kl 15:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons