POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Seger i Lagerbäcks sista föreställning

Lars Lagerbäck gjorde sin första A-landskamp som förbundskapten 1998. Elva år och fem mästerskap senare tog epoken slut i onsdagskvällens kvalmatch mot Albanien. Han fick avsluta snyggt med en seger, 4-1.

- Det känns jättebra att vi vann matchen men det är klart att man har känt att det här kunnat vara sista matchen, vilket det nu blev, så det är lite mixade känslor, sade Lagerbäck till TV6 direkt efter matchen.

Lagerbäck blev hyllad på Råsunda efter matchen mot Albanien, av både publiken på plats och av landslagssupportrarna i Camp Sweden.
Men segern till trots i den sista matchen gick det ändå inte att ta miste på att det fanns en besvikelse hos den avgående förbundskaptenen.
- Det har varit en underbar resa som har fått ett bittert slut. Vi har ju haft så många matcher i det här kvalet, där vi kunnat sett till att vi ått poängen vi hade behövt.

Nu börjar det hårda jobbet för Svenska Fotbollförbundet att hitta hans efterträdare. Lagerbäck själv hoppas att hans efterträdare inte förändrar allt för mycket inför nästa mästerskapskval - det till EM i Polen/Ukraina 2012.
- Det går säkert bra. Jag hoppas inte allt för många av de äldre spelarna lägger av. Om den nye förbundskaptenen bara behåller en stomme av äldre spelare, ska det här gå bra, sade Lagerbäck till TV6.

Med några minuters distans till allting sprack Lagerbäck till slut upp i ett leende och konstaterade krasst:
- Är det slut, så är det slut.

Publicerad 2009-10-14 kl 23:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå