Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Segerström talar ut om pressen i BP

Han är BP:s dyraste värvning genom tiderna. Men speciellt mycket spel under försäsongen har det inte blivit. För FotbollDirekt.se berättar Pontus Segerström om den press som finns på honom.

- Klubben har gjort sig av med rutinerade spelare och jag vet att jag kommer att behöva ta ett stort ansvar. Jag kommer från ett topplag i Norge och presterat bra där. Jag vet att jag har förväntningar på mig och det har jag från mig själv också. De har visat att de vill satsa på mig.

BP höll sig kvar i Allsvenskan den senaste säsongen och började redan förra säsongen bygga ett konkurrenskraftigt lag med värvningar som Mikkel Jensen och Pablo Pinones-Arce.

Till den här säsongen har laget förstärkt med Babis Stefanidis och inte minst Pontus Segerström då, som är den dyraste värvningen i BP:s historia.
Och det ställer förstås speciella krav på honom att vara lite bättre än övriga i laget.
- Det är inget man springer runt och tänker på. Jag ska försöka bidra med det jag är bra på. Tillföra lite rutin till det unga laget och bidra med det jag kan spelmässigt, säger Segerström till FotbollDirekt.se.

Han berättar också om att han känt lite frustration under vintern över att inte kunna förbereda sig på det sätt som han hoppats på.
- Det har inte blivit inte många fotbollspass under vintern. Som ny vill man visa framfötterna och man blir lite stressad när man kommer hit som skadad och inte kan göra det, säger Segerström.

- Jag har spelat bara i 30 minuter, så det är väl inte troligt att jag spelar från start i premiären. Men det känns bra och jag kan träna för fullt.

Han kommer närmast från spel i Norge och den allmänna fördomen är ju att den ligan är klart sämre än den svenska men Segerström är inte ett dugg orolig för att han har blivit en sämre spelare av spelet därborta - tvärtom.
- Jag har spelat med och mot bra spelare och jag har tränat med bra spelare. Jag har mött Daniel Nannskog som har gjort mycket mål där och spelat lite europeiska matcher. Det är inte mycket som skiljer Tippeligan och Allsvenskan åt alls i kvalitet.

Segerström står noterad för två allsvenska mål från hans tid i Landskrona. Men efter denna säsong räknar han med att kunna stå på betydligt fler.
- Jag hoppas jag kan dubbla den målskörden - minst. Men allt hänger på hur mycket speltid jag får. Jag hoppas kunna göra 3-4 mål. I och med att jag är ganska stark på huvudet hoppas jag kunna bidra med mycket offensivt, säger Segerström.

Publicerad 2010-03-12 kl 12:50
Annons
Annons
Annons