Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Sema kan lämna Cypern: "För diskussioner med allsvenska lag"

Maic Sema

Maic Sema kan lämna Cypern.
Mittfältaren för diskussioner med allsvenska klubbar.
- Det kan bli så att jag spelar i Sverige i januari, säger han till Fotbollskanalen.

I januari 2015 skrev Maic Sema på för AEL Limassol och hann spela sista halvan av säsongen. Då blev det ett mål på elva matcher och laget slutade sjua. Den här säsongen har mittfältaren gjort ett mål på tio matcher och AEL ligger elva. Avtalet sträcker sig till slutet på maj men redan nu är han på väg att lämna klubben.

- Jag vet inte om jag ska vara kvar. Det kan mycket väl bli så att jag inte blir kvar på Cypern. Jag är i diskussion med några klubbar och kan lämna i januari, säger han till Fotbollskanalen.

Maic Sema berättar att det kan bli en flytt tillbaka till Sverige och enligt uppgift till Fotbollskanalen visar Örebro intresse.

- Jag är i diskussion med klubbar i Sverige. Det kan bli så att jag spelar i allsvenskan i januari. Allsvenskan har börjat bli bra. Profiler har flyttat hem och gjort så att allsvenskan ser bra ut.

Hur ser du på uppgifterna om att Örebro vill ha dig?

- Jag vill inte kommentera vilka klubbar jag pratar med.

Maic Sema spelade i Hammarby mellan 2008-2011, och säsongen 2010 gjorde han tio mål och blev framröstad av fansen till årets bästa spelare. Men även på frågan om det kan bli en flytt tillbaka till Bajen vill han ligga lågt.

- I och med att jag har spelat där så blir det den kopplingen, men vi får se vad som händer.

I januari 2012 skrev Sema på för norska Haugesund, 2013 var han utlånad till holländska Maastricht. Tio mål blev det i Haugesund 2014 vilket gjorde att AEL Limassol fick upp ögonen. Den 27-årige mittfältaren menar att tiden på Cypern har varit upp och ner.

- Det här året har varit tufft. Det var bättre första säsongen. Nu bytte vi tränare efter en tuff start. Det är en storklubb på Cypern och det förväntas mycket. Vi ska egentligen vara topp sex, säger han.

- Folket här är jättepassionerade och det snackas fotboll hela tiden. Det ställs höga krav. Vinner man är man kungar och kan göra nästan vad man vill. Men när man förlorar är det inte lika kul, då får man höra det och då vill man inte ens testa att gå ut.

Maic Semas senaste ligamatch var den 6 december. Då hoppade han in och avgjorde matchen med sitt 2-1-mål mot Omonia Nicosia. Men efter det har svensken missat fem ligamatcher.

- Jag har haft en liten muskelskada, kraftigare kramp kan man säga. Inget allvarligt utan mest en liten försiktighetsåtgärd. Nu är jag skadefri och har precis kommit tillbaka. 

Publicerad 2016-01-15 kl 12:47

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER