Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sema tvingas ut på klubbjakt: "Boken är inte slut, fler kapitel ska skrivas"

Allsvenskan

Maic Sema, 34, ville stanna i IFK Norrköping.
Men något kontraktsförslag kom aldrig.
- Är jag inte uppskattad är jag på fel plats, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från IFK Norrköping-Varbergs Bois.

Man ska avsluta i stil.

Det vet Maic Sema.

I slutet av förra veckan meddelade IFK Norrköping att 34-åringen lämnar klubben i vinter när hans kontrakt löper ut. Och i samband med matchen mot Varberg i måndags tackades han av inför avspark.

Därefter punkterade han den makalösa vändningen från ett 0-3-underläge genom att sätta 4-3 i 90:e minuten. Ett mål som följdes av vilt jubel framför hemmasupportrarna. 

- Det är en fin dag i dag. En fin dag att vakna upp till. Jag ska inte ljuga, säger Sema med en silkeslen röst när Fotbollskanalen ringer dagen efter.

- Jag njuter. Jag njöt igår och jag njuter i dag. Sen får jag gå vidare i morgon, skrattar han.

Annons

Ja, det var en galen vändning. 

- Helt sjukt. En väldigt konstig match också. Från att vi inte var bra, låg under med 0-3 och blev utbuade av publiken till att hoppet helt plötsligt började leva i oss. Sen kom målen. Det blev ett fint sätt att avsluta matchen på. 

Det måste ha varit ett jäkligt fint avslut för dig personligen också?
- Fantastiskt. Att få avsluta framför publiken och speciellt mot "kurvan" (hemmaklackens sektion) var fantastiskt. Avtackningen också. Det var fint att få lämna ett avtryck så att supportrarna inte glömmer en, haha. 

Sema var tidigare i höstas tydlig med att han ville stanna i IFK Norrköping. Det var alltså klubbens beslut att inte förlänga den tekniske, offensive lirarens kontrakt.

- Jag har landat i det nu. Klubben tog ett beslut om att inte erbjuda mig förlängt, så från min sida var det fint att visa i går… det var ett litet statement av mig. Det var också skönt. Både att bevisa för mig själv men också supportrarna och klubben. 

Annons

Hur gick dialogen med Peking innan beslutet?
- Jag sa till klubben att jag var öppen (för att stanna) och att bollen låg hos dem. Men vi hade ingen diskussion. Sedan fick jag beskedet några dagarna innan matchen mot Varberg. Det var inte mer än så. 

Vad väcks det för känslor i dig när det nu tar slut?
- Jag är inte känslostyrd på det sättet att jag påverkas. Jag har alltid haft en god tro på mig själv. Jag vet vilka kunskaper jag besitter och vet att jag kan bidra oavsett var jag spelar. Om inte klubben eller personer i klubben uppskattar mig för det är jag på fel plats. 

Sirius på bortaplan återstår dock innan tiden i Peking tar slut för Sema. Men karriären stannar inte här. 

Han berättar att han vill fortsätta spela vidare.

Du är ju 34 år ung…
- Exakt! Exakt! Haha, skrattar Sema.  

Annons

Så vad väntar härnäst?
- Säsongen är inte slut än. Vi har en match kvar som jag verkligen ser fram emot för att få avsluta på bästa sätt tillsammans med grabbarna.  

- Som du säger, jag är 34 år ung. Boken är inte slut än, fler kapitel ska fortsätta att skrivas. Vad som väntar härnäst lämnar jag i Guds händer. Jag har stor tro på mig själv. Jag har mentaliteten att köra på, så det återstår att se framöver vad som händer.

Har det hunnit komma in något intresse för dig?
- Det är för kort inpå i dagsläget. Jag försöker bara vara här och nu, njuta och göra klart säsongen. Sen får vi se efter det. 

Vad skulle locka? Vill du stanna kvar i allsvenskan eller hade utlandet varit intressant?
- Det enda jag kan säga är att jag vill spela fotboll. Dit Gud tar mig - dit går jag. 

Du är öppen för det mesta, alltså?

Annons
- Absolut. Jag är öppen för allt. 

Sema kom till IFK Norrköping från Gif Sundsvall i augusti 2019.

Publicerad 2023-11-08 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto