POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Senaste vändningen i "Stjärnornas krig": Blåvitt erbjuder matematik-hjälp i Malmö

”Stjärnornas krig” verkar aldrig ta slut.
IFK Göteborg vill nu öka de matematiska kunskaperna i Skåne och erbjuder ”Räkna med Blåvitt” till alla grundskolor i Malmöregionen.

Men först, vi tar det hela från början. Traditionellt sett inom fotbollen brukar segerrika föreningar använda guldstjärnan som en signal om att man vunnit ett visst antal titlar i en aktuell liga.

Vanligtvis får man brodera dit stjärnan efter tio seriesegrar. Symbolen används i flera olika länder, men kommer ursprungligen från Italien där bland annat Juventus och Milan stoltserar med den.

Sverige har sedan några säsonger tillbaka med en gradering som utgår från tio guld per stjärna, och det är där Malmö FF nu kommer in i bilden. När klubben i höstas vann allsvenskan för 20:e gången bestämde man sig för att brodera fast sin andra stjärna vid klubbemblemet på matchtröjorna. Något som dock skapat ilska.

Skälet till reaktionerna är MFF:s omtvistade sätt att räkna. För att nå upp till 20 seriesegrar har skåningarna inte bara räknat sina 17 utnämningar till svenska mästare, utan även tre säsonger till från den tiden tå allsvenskan avgjordes med slutspel.

IFK Göteborg spinner nu vidare på ”Stjärnornas krig” då man hänvisar till den senaste PISA-rapporten som visar att matematik-kunskaperna i svenska skolan generellt sätt är dålig – och extra illa verkar det vara i Skånetrakten.

– Vi tror gott om Malmö FF och utgår från att de har räknat fel som en direkt konsekvens av bristande undervisning. Sveriges näst mest framgångsrika förening ska nämligen inte behöva överdriva sina meriter, säger IFK Göteborgs marknadschef Andrej Häggblad Hristov till klubbens hemsida.

Därför lanserar nu IFK Göteborg matematik-häftet ”Räkna med Blåvitt” som man erbjuder konstandsfritt till alla skolor i Malmöregionen för att ”öka de matematiska kunskaperna hos nuvarande och framtida generationer skåningar och därmed ställa saker och ting till rätta.”

I pressmeddelandet skriver klubben också att ”IFK Göteborg avböjer alla tacksamhetsyttringar från Malmö FF och Malmö stad i samband med att lagen möts på Gamla Ullevi nu på måndag.”

Vi får se hur Malmö svarar på den senaste vändningen i ”Stjärnornas krig”.

Publicerad 2014-04-03 kl 11:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå