Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Siby öppnar upp om skräckskadan: "Jag grät för att jag var ledsen - och av fansens hälsningar"

Allsvenskan

MALMÖ. Mahamé Siby hoppade upp i en match, och trasade sönder höften vid landningen.
Malmö FF-mittfältaren berättar om vägen tillbaka och den tuffa tiden på sjukhuset.
- Skadan satte sig både på kroppen och huvudet, den förstörde allt, säger Siby.  

Foto: Bildbyrån.

Nyförvärvet inledde lovande och gjorde sin tredje raka match från start när Malmö FF tog emot Sirius den 23 juli. Den matchen skulle bara bli 25 minuter lång för Mahamé “Le Général” Siby. Franskmaliern hoppade upp i en duell, och när han landade skadades höften så pass allvarligt att en operation var nödvändig.  

Säsongen var över innan den knappt hunnit börja för Siby.  

- Jag vet inte vad som hände om jag ska vara ärlig. Jag hoppade upp och kroppen gick sönder kändes det som. Jag visste inte exakt vad, jag kände bara smärta - en smärta som inte går att förklara. Läkaren vet inte, ingen vet vad som hände. Så är livet, det är galet, säger Mahamé Siby. 

ANNONS

Du stannade på sjukhuset ett tag?  
- Ja, kanske 7-10 dagar. Jag tror att jag aldrig varit så ledsen i hela mitt liv. Skadan satte sig både på kroppen och huvudet, den förstörde allt. Man kommer till en ny klubb och vill spela bra, och allt var nytt här. Det var väldigt tufft. Men jag är “generalen” så allt är bra nu, både i huvudet och kroppen. Om man ler och är positiv blir allt bra i framtiden. 

Någon form av höftsmärta blev kvar i några veckor. Siby säger att han började gråta när han slog på en fotbollsmatch och förmådde inte att titta. Men när 26-åringen accepterade att han “bara” drabbats av ett fotbollsproblem, och inget större i livet, kom leendet tillbaka. 

Fruktade du att skadan skulle ödelägga karriären?  
- Nej, aldrig att den skulle avsluta den. Men man är maximalt borta i 7-8 månader efter en sådan operation. Just nu går det väldigt bra. Jag har inget datum, men jag vet att jag är tillbaka snart. 

ANNONS

Siby överväldigades av responsen han fick från MFF-supportrar, trots att han bara hade varit i klubben i knappt två veckor.  

- Jag förvånades över detta. Jag vill tacka fansen för hälsningarna. När jag såg dem i sjukhussängen grät jag som ett barn. Jag vet inte varför, jag gråter aldrig annars, men efter denna skadan grät jag för jag var så ledsen. Allt hade varit så bra sedan jag kom till klubben. Det var en hel del spelare som besökte sjukhuset och det är jag så glad över. Jag fick många meddelanden på min mobil och mina sociala medier, det är verkligen galet. Ett riktigt stöd - och jag lovar att jag uppskattar det. Det var något jag inte kunde föreställa mig. Tack vare dessa människor är jag skyldig att komma tillbaka, säger Siby.  

Han har också tagit till sig sitt nya hemland, efter 25 år i Frankrike.  

ANNONS

- Jag älskar att folk är väldigt öppna och respektfulla. Jag älskar mentaliteten att alla jobbar, det är väldigt bra människor i Sverige. När jag går och handlar frågar folk: “Hej generalen, hur mår du? Jag är ledsen för din skull”. Detta är otroligt, och inte samma mentalitet som i Frankrike. Jag säger inte att det är grått där hela tiden, men det är inte samma sak. Folk här är mer öppna och respekterar dig, säger Siby. 

Han har tidigare spelat för AF Bobigny, Valenciennes, Strasbourg och Paris FC. 

Publicerad 2022-10-05 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto