Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Siffrorna visar: här är MFF topp tre i Europa

Allsvenskan

Bara två klubbar i Europa är mer ekonomiskt välmående och preseterar bättre utifrån sin egen ekonomi än Malmö FF.
Det visar ett statistiskt underlag framtaget av Off The Pitch.

6:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från cupfinalen mellan Malmö FF-Hammarby i spelaren ovan.

Malmö FF gjorde ett urstarkt 2021, både på och utanför planen. De himmelsblå vann allsvenskan och kvalade in till gruppspelet i Champions League - vilket bidrog till miljonregn. Nu visar statistik att MFF:s ekonomiska resultat i fjol var en topp tre-notering när det gäller att presetera utifrån klubbens egna ekonomiska förutsättningar. 

Det är Off The Pitch som har tagit fram siffrorna. Underlaget är baserat på tre olika parametrar: EBITDA-marginal (resultat före räntekostnader, skatte och avkastningar), Return-on-assets (avkastning på tillgångar) och equity ratio (soliditet, ett nyckeltal som visar hur stor del av de totala tillgångarna som är finansierade med hjälp av eget kapital).

ANNONS

Parametrarna tillsammans ger ett värde som ska spegla hur klubben presterat i förhållande till sin egen ekonomi samt hur ekonomiskt välmående klubben är, och då tar MFF (31.36) tar tredje platsen bakom danska Brøndby IF (33.42) och italienska Brescia (32.00). Övriga lag på listan är Atalanta, Club Brugge, Hibernian, Bodø/Glimt, St. Mirren, Elche och Eibar i fallande ordning.

När Malmö FF presenterade årsredovisningen för 2021 gjorde man ett urstarkt resultat. Skåneklubben hade bland annat gjorde en vinst på hela 154 miljoner kronor, samt ökat de totala intäkterna till 567 miljoner (från 251 miljoner året dessförinnan). Dessutom uppgick det egna kapital till 618 miljoner, vilket är den högsta noteringen i klubbens historia.

MFF gick ersättning från Uefa för spel i Europa på 302 miljoner för 2021.

ANNONS

- Det känns oerhört bra att få det kvittot på att den sportsliga framgången även ger ekonomisk framgång. Det här ger oss utrymme för investeringar och ytterligare sportsliga satsningar samtidigt som målet även fortsättningsvis är en ekonomi i balans. Förhoppningen är att 2022 inte ska innehålla några restriktioner och att vi helt och hållet kan återgå till normal verksamhet, sa ordförande Anders Pålsson i ett pressmeddelande då.

Malmö ligger på femte plats i allsvenskan efter elva omgångar och ska kvala till Champions League i höst.

Fakta

Här är hela listan:

1. Brøndby IF
2. Brescia
3. Malmö FF
4. Atalanta
5. Club Brugge
6. Hibernian
7. Bodø/Glimt
8. St. Mirren
9. Elche
10. Eibar

Källa: Off The Pitch

Publicerad 2022-06-20 kl 14:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto