Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sigthorsson överväger att sluta - tackat nej till allsvenska förfrågningar: "Inget supersug"

Allsvenskan

Kolbeinn Sigthorsson överväger att lägga av.
Anfallaren har i vinter tackat nej till allsvenska förfrågningar.
- Han har inte riktigt bestämt sig om han faktiskt kommer spela vidare eller inte, säger agenten Fredrik Risp till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Kolbeinn Sigthorsson, 32, stod i fjol för fyra mål på 17 allsvenska matcher med IFK Göteborg och lämnade sedan efter säsongen. Sigthorsson, som gjorde sin sista match i slutet av augusti, hamnade även i fokus för en händelse utanför planen som ska ha ägt rum under 2017, då anklagelser riktades mot honom om sexuellt ofredande.

Blåvitt tillät under en period inte anfallaren att träna och spela matcher, och initierade sedan "en långsiktig plan" för att "uppnå förbättring i hans personliga utveckling".

Sigthorsson, som representerat flera stora klubbar ute i Europa, är fortfarande klubblös och funderar nu över sin framtid på planen. Det berättar hans agent Fredrik Risp.

ANNONS

- Han har väl egentligen lite tappat motivationen. Han har inte riktigt bestämt sig om han faktiskt kommer spela vidare eller inte. Han har inte varit beredd att hoppa på vad som helst. Det har funnits en hel del klubbar som hört sig för, både från utlandet och från allsvenskan under vinter-fönstret, men det är inget som han känt motivation nog för att hoppa på. Han vet inte riktigt vilket ben han står på just nu vad gäller framtiden, säger Risp till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det är också lite förståeligt med tanke på hösten, som var lite halvjobbig för honom, och han hade lite landslaget som motivation till att spela i Sverige överhuvudtaget, så han är lite kluven vad han ska göra framöver - om han ska fortsätta spela och satsa eller om han ska göra något annat civilt.

Kolbeinn överväger helt enkelt om han ska sluta?

ANNONS
- Ja, han har inte bestämt sig ännu, men absolut. Det är lite så. Ju längre man väntar, desto svårare är det kanske att ta sig tillbaka helt sedan också, även om han håller igång själv på Island. Då blir det såklart svårare ju fler månader som går. Vi får väl se om han hittar motivationen igen snart, och om det finns något alternativ som han anser är bra nog för att fortsätta satsa. Han är inte där än att han tagit ett beslut om framtiden. Vi får se hur han känner närmaste två månaderna. Han har inget supersug ännu, så vi får se. När det drar igång lite mer på allvar överallt, så kanske han får tillbaka motivationen igen. 

Var det Kolbeinn som tackade nej till de allsvenska klubbarna?
- Ja, det fanns två-tre stycken som hörde sig för om hans situation, men det blev aldrig något konkret. Det var egentligen inte intressant överhuvudtaget, men förfrågningarna fanns där. Allsvenskan lockade inte, och alternativen som fanns i utlandet kände han heller inte var tillräckligt bra. Det blev lite för långt bort från familjen, då han har en dotter hemma på Island. Han ville därmed inte flytta till andra sidan jorden bara för att. Jag hade gärna sett Kolbeinn tillbaka på en fotbollsplan någonstans, men han måste själv ha hundraprocentig motivation att vilja det. Vi får se vad han landar i för beslut.

ANNONS

Risp menar vidare att det inte är särskilt stor sannolikhet att Sigthorsson väljer spel i allsvenskan framöver - om anfallaren bestämmer sig för att spela vidare.

- Det känns lite långt borta just nu - om jag ska vara helt ärlig. Jag har lärt mig att man inte ska stänga några dörrar till något, men det känns ändå en bit bort. 

Sigthorsson har tidigare tillhört klubbar som Nantes, Galatasaray och Ajax ute i Europa. Han har även gjort 26 mål på 64 A-landskamper med Island. Under EM 2016 spelade han i samtliga matcher med Island och gjorde mål mot England i åttondelsfinalen när Island gick till kvartsfinal i mästerskapet. 

Publicerad 2022-04-06 kl 17:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto