Sigurdsson poängräddare i Riddersholms debut - Elfsborg fick bortdömt mål

BORÅS. Glen Riddersholm gjorde sin första match som huvudtränare för IFK Norrköping.
Då fick dansken se sitt lag hämta i kapp underläge till 1-1 borta mot Elfsborg efter ett drama med bortdömt mål.
- Jag märkte det inte, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin till Discovery+.

Se alla målen - som blev mål - i Sporten i spelaren ovan.

IFK Värnamo

I IF Elfsborg var Johan Larsson och André Römer tillbaka i startelvan sedan 1-1-mötet med Mjällby AIF. Hos gästerna IFK Norrköping gjorde mittbacken Marco Lund sin första start för säsongen.

Redan efter fyra minuters spel fick Jonathan Levi ett fint läge med vänstern utanför straffområdet, men bollen smet strax ovanför ribban. I den 18:e minuten fick Peking först flera lägen att sätta dit ledningsmålet, men sköt på täckande försvarare från nära håll. I sekvensen efter utbröt ett mindre tumult när Norrköpings Jacob Ortmark gjorde ner hemmalagets Rasmus Alm, och flera spelare från de båda lagen ilsknade till. Det hela slutade med varsin varning till Jacob Ortmark och Sebastian Holmén.

I matchminut 33 hittade Jeppe Okkels Michael Baidoo i djupled, som skickade in 1-0 bakom Oscar Jansson. Målet var halvlekens enda. Ledningen till trots var hemmalagets lagkapten Johan Larsson inte helt belåten med de första 45 minuterna i matchen.

- Det är lite stiltje ända fram till cooling-breaket där jag tycker att vi blir lite mer raka och får fram fler bollar på Sveinn (Aron Gudjohnsen), sa Larsson till Discovery+.

Gästernas Jacob Ortmark om första halvleken:

- Så där, alltså. Målet färgar mycket av känslan, sedan tycker jag att det är jämnt. Vi gör det helt okej, men vi ska definitivt steppa upp, sa Norrköping-mittfältaren i paus.

I den 53:e minuten fick Johan Larsson ett jätteläge att utöka till 2-0 när han kom löpandes mot mål från sin högerkant, men fick bollen för långt ifrån sig vid skottögonblicket. Strax därefter fick även lagkamraten Jeppe Okkels ett gyllene läge efter inspel från nära håll, men sköt utanför stolproten.

Tio minuter senare studsade bollen i stället vilt i det andra straffområdet, och till slut fick Arnor Sigurdsson med nöd och näppe träff och bollen letade sig turligt in bakom Hakon Rafn Valdimarsson i hemmamålet. 1-1.

Med dryga kvarten kvar av ordinarie speltid fick inhoppande Per Frick ett bra läge att återta Elfsborgs ledning i matchen, men gick omkull i straffområdet. Hemmaspelarna gestikulerade kraftigt för straff, men domare Andreas Ekberg valde att fria.

I den 85:e minuten hade Elfsborg en boll i nät, men Ekberg dömde bort målet på grund av hands i sekvensen innan. Spelarna i Boråslaget var rasande, men av tv-bilder att döma så var beslutet korrekt.

- Jag märkte det inte. Vi firade ganska bra, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin till Discovery+ och fortsätter:

- Det tog lång tid innan de ändrade beslutet. Det är ingenting vi kan älta.

IFK Norrköpings nye tränare Glen Riddersholm gladdes åt en poöng.

- Jag är väldigt nöjd med sättet som vi hanterar många svåra situationer på. Mitt lag förtjänar beröm för att det behåller kylan i många tuffa sekvenser. Det är inte lätt att komma till Elfsborg och hantera ett starkt hemmalag, säger han efter matchen och fortsätter:

- En poäng var ett fint steg, men det finns mycket att bygga vidare på.

Matchen slutade 1-1, vilket innebär Elfsborgs nionde raka match utan seger - samtidigt som Norrköping bara har en seger på de tio senaste matcherna.I nästa omgång gästar Elfsborg Värnamo, medan Peking tar emot AIK på hemmaplan.

Publicerad 2022-08-14 kl 19:41