Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Simon Lundevall fast för rattfylla: "Är oerhört ledsen"

Allsvenskan

Simon Lundevall har tagits för rattfylla.
Elfsborg-spelaren stoppades i en poliskontroll med 0,24 promille alkohol i blodet, skriver Elfsborg på sin hemsida.
- Jag är oerhört ledsen över det inträffade och är besviken på mig själv, säger han i en kommentar.

Foto: TT.

Elfsborgs mittfältsstjärna Simon Lundevall stoppades under söndagskvällen av polis för en nykterhetskontroll. Lundevalls utandningsprov visade då på 0,24 promille alkohol i blodet, vilket är över gränsen för det tillåtna som ligger på 0,2.

Lundevall säger till klubbens hemsida att han druckit två starköl och därefter satt sig i bilen för att köra.

- På söndagskvällen åt jag en bit mat och drack två öl på en restaurang. Efter det satte jag mig i bilen för att köra hem och hamnade då i en poliskontroll. När jag blåste visade utslaget att jag låg över gränsen 0,20 promille och jag berättade då för polisen att jag hade druckit två öl, säger han i en kommentar.

ANNONS

- Jag är oerhört ledsen över det inträffade och är besviken på mig själv. Jag är beredd att ta konsekvenserna av mitt handlande och är djupt ångerfull. Det var dåligt omdöme och jag har bara mig själv att skylla.

Lundevall ber nu om ursäkt för sitt agerande:

- Jag känner ett stort ansvar och förstår att detta inte bara handlar om mig, utan jag är en Elfsborgs-spelare dygnet runt. Därför vill jag be lagkamrater, ledarstab, supportrar, sponsorer, medlemmar och inte minst alla våra ungdomar om ursäkt.

Lundevall har avböjt att lämna fler kommentarer, bortsett från en intervju med Borås Tidning, i vilken han bland annat säger:

- Det är mitt livs största misstag, det går nog inte att förklara det mer än så. Jag  vill be om ursäkt till klubben, sponsorer, supportrar, ledarstab, ungdomar, lagkamrater. Det är det som gör ondast, att andra blir drabbade, när det är jag som har gjort misstaget. Att min familj ska få ett sådant här besked känns fruktansvärt.

ANNONS

- Jag mår så klart fruktansvärt dåligt, det värsta är sveket man känner mot sin omgivning.

Klubbens ordförande Sune Lundqvist säger att beteendet inte är acceptabelt – men att man inte stänger av mittfältaren från vare sig träning eller match.

- Det som hänt är inte acceptabelt. Vi har i samtal med Simon försäkrat oss om att han är införstådd med detta och att det är en isolerad händelse. Simon är efter dessa samtal fortsatt tillgänglig för träning och matcher. Nu ligger vårt fokus på att ge Simon det stöd som behövs.

Simon Lundevall har den här säsongen fått stort förtroende av tränaren Jimmy Thelin och spelat 19 matcher, på vilka han noterats för fem mål och fem framspelningar.

Publicerad 2018-09-04 kl 21:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto