Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Simon Strand kan debutera mot AIK: "Är redo om chansen ges"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Simon Strand är tillbaka i Stockholm för spel i Hammarby.
I derbyt mot AIK på måndag kan han debutera i "grönvitt".
- Det är skönt att vara hemma, säger han efter fredagens träning.

4:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Hammarby-Sundsvall i spelaren ovan.

Under fredagen tränade Hammarby på Tele2 Arena inför derbyt mot AIK på måndag, en spelare som då kan debutera för Hammarby är Simon Strand som i veckan presenterades på ett treårskontrakt.

Strand som är född i Huddinge, söder om Stockholm trivs med att vara tillbaka i huvudstaden.

- Det känns bra. Jag har ingenting att klaga på. Det är skönt att vara hemma efter 4-5 år. Det känns lite fortfarande som att man är i Stockholm och hälsar på, det har inte riktigt sjunkit in än.

Det var redan i mitten av februari som det började ryktas om att Strand var aktuell för Hammarby. Trots en utdragen diskussion så har Strand haft fullt fokus på att hålla sig i form till den kommande säsongen – oavsett klubb han representerar.

Annons

- Jag tycker att jag och klubbarna emellan har skött det väldigt professionellt och jag har låtit min agent ta det och jag har fokuserat på min träning, säger han och fortsätter:

- Oavsett om det är för Elfsborg eller Hammarby så är jag en professionell spelare och ska vara så bra tränad som möjligt. Det är viktigt att lägga sådant åt sidan och fokusera på träningsbiten.

Simon Strand har under sin tid i Elfsborg ofta hamnat i fokus på grund av sin frekventa hårdföra spelstil. Säsongen 2020 drog han på sig tre röda kort och totalt under sin allsvenska karriär står han noterad för 28 varningar samt fyra utvisningar.

Bland supportrar och experter har Strands spelstil ofta blivit ett hett debatterat ämne, ytterbacken själv tänker dock inte ändra på sin stil.

- Jag tycker jag är rättvis men tuff, vissa klarar av det, vissa klarar inte av det, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Jag kommer att fortsätta vara den spelare jag alltid varit oavsett om det är Hammarby-loggan på bröstet.

Tycker du kritiken är orättvis?
- Alla har sina olika uppfattningar och det får stå för dem.

Strand, som är högerfotad fick under tiden i Elfsborg ofta ta plats ute till vänster och det ser ut som att han kommer att användas på båda kanterna även i Hammarby:

- Han (Marti Cifuentes) vet om vilken spelare jag är och att jag kan spela på båda sidorna, sen är det upp till honom om jag ska spela till höger eller vänster eller om jag ska spela överhuvudtaget.

Marti Cifuentes om Simon Strand:

- Han kan spela på båda kanterna, han har oftast spelat ute till höger, vi gillar den flexibiliteten han erbjuder. Han har en stor personlighet och tävlingsinstinkt och det gillar vi. Han är en fantastisk kille.

Annons

På måndag ställs Hammarby mot AIK och Strand är då redo att debutera för sin nya klubb, om chansen ges.

- Jag har hållit i gång min träning och matchats under försäsongen så om chansen dyker upp så kommer jag vara redo.

Simon Strands kontrakt med Hammarby sträcker sig till och med året 2025.

Publicerad 2023-03-10 kl 19:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto