Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sirius-backen twittrade om domaren - stängs nu av i två matcher: "Det är helt horribelt"

Allsvenskan

"Tro fan blindstyret inte blåser nu. Sopa!", skrev Jesper Arvidsson under Sirius möte med Elfsborg.
Nu stängs backen av i två matcher av SvFF:s disciplinnämnd.
- Det känns jävligt skumt att kunna bli avstängd för något sådant. Allsvenska spelare får passa sig nu, säger Arvidsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Det var den 6 oktober som Sirius mötte Elfsborg i allsvenskan. På läktaren satt skadade Jesper Arvidsson, och fick se hemmalaget vända 0-2 till 4-2. Sirius 2-0-mål kom på en straff, som Chinedu Obasi slog in i mål. Senare i halvleken ropade även hemmalaget på straff, när Moses Ogbu drogs ner i straffområdet.

En stund efter situationen twittrade Arvidsson; "Tro fan blindstyret inte blåser nu. Sopa!" Detta enligt en artikel från Sportbladet som uppmärksammade backens reaktion. Tweeten togs senare bort.

Arvidssons twittrande får nu konsekvenser: 33-åringen stängs av i två matcher när säsongen drar igång igen med svenska cupens gruppspel.

ANNONS

- Det var någon gång i höstas när Aftonbladet skrev en artikel på en tweet från min Twitter. Då var det någon som anmälde mig och nu fick jag beslut på att jag blir avstängd i två matcher, säger Arvidsson till Fotbollskanalen.

Vad har du fått för motivering till att du stängs av?
- Ja, vad fick jag för motivering... Att man får inte säga si och så om domare eller funktionärer i samband med match. Men det är så jävla märkligt, för jag nämner varken match eller person i tweeten och de tar det egentligen på att Aftonbladet gjorde en artikel på det. Jag vet inte, det känns jävligt skumt att kunna bli avstängd för något sådant.

- Allsvenska spelare får passa sig nu.

Hur tänker du kring att din tweet blir ett bestraffningsärende?
- Givetvis tänker jag att det är helt horribelt. Jag kan inte förstå.. Absolut kan jag förstå om det hade stått ett specifikt namn om en domare eller vad det nu kan vara. Men det står liksom ingenting i det. Egentligen skulle det kunna gälla vilken match som helst, det behöver inte ens vara en match. Jag tycker att det är sjukt.

ANNONS

Du tycker inte att det spelar någon roll att man tolka det som Sportbladet gjorde i det här fallet, att man kopplar ihop det med er match mot Elfsborg?
- Jag förstår väl att de kan koppla ihop det så. Det förstår jag ju. Men jag kan inte förstå straffet sedan. De motiverade med att hade du sagt det till en domare på planen så hade du fått två matchers avstängning. Därmed får du två matchers avstängning, det var väl en kortfattad motivering.

- Men då tycker jag att de ska ha mer att gå på. Det finns ju liksom inga bevis än det som stod vid den tidpunkten. Och då ska de ju följa alla allsvenska spelare på Twitter och granska allt som skrivs, inte bara det som tas upp i media. För det är ju det de grundar allt på.

Är det mer det du vänder dig mot, för jag tror att alla som såg det tolkade det som Sportbladet gjorde?

ANNONS
- Det är väl både och, jag tycker fortfarande att det är helt sjukt med själva straffet. För det nämner ju varken namn eller specifik match. Så jag tycker väl att både och är felaktigt. Det blir mer eller mindre att de ska följa alla allsvenska spelare, det kanske de gör... Men då har vi nog ett gäng allsvenska avstängningar framför oss kommande säsong.

För disciplinnämnden är förhållningssättet tydligt; det som skrivs på Twitter kan straffas.

- Han hade twittrat, ja. Det kom in en anmälan där domaren och SvFF:s säkerhetschef gått samman om den här anmälan. Och Twitter är ingenting som är grundlagsskyddat. Där står man för vad man har sagt. Och det här skedde ju i anslutning till match, och därmed är han bestraffningsbar. Även om han inte är på planen, säger vice ordföranden Göran Nilsson.

Att han inte nämner domaren eller vilken match det gäller, spelar det någon roll i det här fallet?

ANNONS
- Det är ganska tydligt vad det avser. Det är klart att han nämner inte domaren, men det inträffar vid en tidpunkt där det inträffar något i en match där han är engagerad. Även om han inte deltar i matchen. Och Sirius har också vidtagit åtgärder i form av diskussion med honom om deras etiska regler och såna saker så det är helt uppenbart att det har koppling till matchen.
Publicerad 2018-12-18 kl 13:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto