Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sirius besked: Ola Anderssons sjukskrivning förlängs

Allsvenskan

Ola Anderssons sjukskrivning förlängs.
Nu berättar Sirius-sportchefen att han drabbades av en hjärtinfarkt tidigare i år.
- Jag har insett att kroppen kräver mer återhämtning än jag först trodde, säger han i ett uttalande.

Foto: MATHIAS BERGELD/Bildbyrån

Se höjdpunkterna från IK Sirius-IFK Värnamo i spelaren ovan.

I slutet av maj meddelade Sirius att sportchef Ola Andersson hade sjukskrivit sig till och med i dag, 5 juni. Men nu står det klart att 56-åringen inte återvänder till sin tjänst.

På måndagen meddelar i stället Uppsalaklubben att Anderssons sjukskrivning förlängs. Sirius-sportchefen berättar samtidigt att han drabbades av en hjärtinfarkt tidigare i år - vilket legat bakom den plötsliga frånvaron.

- I februari åkte jag på en hjärtinfarkt. Jag har insett och accepterat att kroppen kräver mer återhämtning än jag först trodde. Den här gången får jag lov att lyssna på kroppens signaler. På ordination av läkare är jag därför sjukskriven en tid framöver, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

Annons

- Jag längtar efter att återgå till den blåsvarta gemenskapen, men tillsvidare behöver jag stötta laget hemifrån - heja Sirius.

Klubbdirektör Christer Abrahamsson fortsätter därmed att hantera frågor som rör Sirius sportsliga verksamhet tills vidare.

Ola Andersson har varit sportchef i den blåsvarta Uppsalaklubben sedan 2018, efter att ha varit scout samt vd i flera år dessförinnan. Tidigare har han även varit sportchef i AIK.

Publicerad 2023-06-05 kl 15:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto