Sirius med viktig seger i kampen om Europaplatserna - vände och vann mot Peking

Två lag i behov av poäng för att haka på i toppstriden möttes på Östgötaporten.
Då drog Sirius det längsta strået mot Norrköping genom att segra med 2-1.
- Det var skönt att hjälpa laget på något sätt, säger målskytten Mohammed Saeid till Dplay efter matchen.

Tabelltrean mot tabellsexan. I Östergötland stod det under kvällen viktiga poäng på spel mellan Norrköping och Sirius, som båda hade möjlighet att klättra i den allsvenska tabellen vid seger.

I inledningen av matchen blev det inget nätrassel, utan det dröjde till den 37:e minuten för att en fullträff skulle vara ett faktum.

Efter passning från mittfältaren Simon Thern höll Christoffer Nyman undan Sirius-försvararna och sköt därefter in 1-0 bakom bortakeepern Lukas Jonsson. Men Pekingsledning blev inte särskilt långvarig.

Kort efter att Jonsson plockade bollen ur sitt mål blev det Isak Petterssons tur att göra samma sak. Japanen Yukiya Sugita tog sats en kort distans utanför straffområdet och placerade behärskat in utjämningen.

För att nästa mål skulle anlända dröjde det till den andra halvleken, då Mohammed Saeid slog till.

Den poängstarke ytterbacken Axel Björnström tog emot en passning från Stefano Vecchia, som därefter spelade in bollen i boxen. Därefter kunde Saeid stöta in bollen bakom Pettersson i Norrköping vändningen var fullbordad.

Under den återstående tiden försökte hemmaspelarna forcera in ett kvitteringsmål, men lyckades inte. Matchen slutade 2-1.

- Det var skönt att hjälpa laget på något sätt. Idag blev det ett mål för mig - och tre poäng för laget, vilket var det viktigaste, säger målskytten Mohammed Saeid till Dplay efter matchen.

I nästa omgång möter Norrköping Varberg på bortaplan. Sirius drabbar å sin sida samman med Östersund. Det sistnämnda laget återfinns på femte plats med en poäng upp till Norrköping som ligger trea.