Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Sirius-spelare testade positivt för doping - klubben kallar till presskonferens

Sirius kallar i dag till presskonferens. 
En spelare i laget har testats positivt för doping. 
- Det stämmer, men jag kan inte säga mycket mer, säger Sirius kontaktperson för media Mats Karlström till Fotbollskanalen. 

Sirius kryssade i går mot Häcken i klubbens försenade hemmapremiär på Studenternas. I dag skickade laget ut ett pressmeddelande med en kallelse till en presskonferens i kväll, då en en av klubbens spelare testats positivt för doping, vilket UNT var först med att rapportera om på Twitter. 

Sirius kontaktperson för media Mats Karlström bekräftade därefter att uppgifterna stämde för Fotbollskanalen. 

- Det stämmer, men jag kan inte säga mycket mer än så, säger han till Fotbollskanalen. 

I pressmeddelandet framgick det att det var efter matchen mot Hammarby den 1 april, som en av spelarna lämnade ett dopingprov med positivt resultat. Riksidrottsförbundet meddelade därefter i går att spelaren fick en interimisk avstängning, samtidigt som Sirius tills vidare stängde av spelaren från alla klubbens lokaler. 

ANNONS

"Sirius Fotboll tar starkt avstånd från allt användande av droger och prestationshöjande substanser. Samtliga spelare informeras vid kontraktsskrivning om Sirius inställning till bruk av förbjudna preparat och substanser. Detta regleras också i spelarkontrakten. I kontrakten förbinder sig spelarna att inte använda förbjudna substanser och att i alla delar följa FIFA:s, UEFA:s, Riksidrottsförbundets och SvFF:s antidopingregler", skriver klubben i pressmeddelandet.

Riksidrottsförbundets Tommy Forsgren, som har hand om handläggning gällande dopingförseelser, vill inte lämna ut någon information om ärendet.

- Det enkla svaret är att i det här skedet så är det noll information från oss. En part som av någon anledning vill göra offentlighet av ett ärende de kan ju göra det. Och efter det så kan vi bemöta och förtydliga information, men innan någon annan har lättat på sekretessen så kan inte vi göra det. Det finns ingen information jag kan lämna i det här läget, säger han till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Resultaten i Sirius tre första matcher i allsvenskan lär dock inte förändras med anledning av kapitel 6, paragraf 15 i Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser för 2018. 

"I seriematch, i vilken två eller fler spelare som dömts för brott mot RF:s regler mot doping spelar, erhåller den icke felande föreningen tre poäng. Som målresultat i matchen räknas det uppnådda resultatet eller, där detta är fördelaktigare för den icke fel ande föreningen, 3-0. I seriematch där båda föreningarna haft två eller fler spelare som dömts för brott mot RF:s regler mot doping fråntas båda föreningarna erhållna poäng och tilldelas resultatet 0-3", står det i tävlingsbestämmelserna. 

Sirius bjuder av den anledning in till presskonferens i kväll klockan 17.00, där tanken är att klubben ska informera om hur den går vidare i ärendet.

ANNONS
Publicerad 2018-04-19 kl 15:19
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto