Sirius tog andra raka segern - stor frustration i IFK Värnamo

Sirius tog andra raka segern. Mötet med IFK Värnamo slutade 2-0.
I matchen visade Värnamo-keepern Jonathan Rasheed frustration över en straff.
Och i slutskedet blev tränaren Kim Hellberg varnad.
- Ett speciellt andramål, säger Hellberg till Discovery+.

Sirius fick en jobbig start på säsongen och det var först i den senaste omgången som laget tog sin första seger i allsvenskan (2-1) mot Brommapojkarna.

Nu har det blivit två segrar - efter ett läckert avslut och en omdiskuterad straff.

Sirius tog ledningen efter dryga halvtimmen och det var på Uppsalalagets första avslut i matchen. Islänningen Aron Bjarnason fick prickskjuta utanför Värnamos straffområde och han borrade in 1-0.

- Jag tänkte bara att det var ett tillslag och skjuta, sa Bjarnason till Discovery+ i paus.

Precis före paus fick Tashreeq Matthews straff efter att först ha träffat ribban med en lobb och i den efterföljande situationen hamnat i en duell med Jonathan Rasheed, där han gick till marken. Matthews förvaltade straffen själv och han rullade enkelt in 2-0.

Rasheed var märkbart frustrerad över domare Fredrik Klittes beslut och kunde knappt tro sina ögon. Hans protester hjälpte föga.

Ställningen var 2-0 i paus.

- Det är inte tillräckligt bra från vår sida, sa Värnamos Ajdin Zeljkovic till Discovery om den första akten.

I den andra halvleken visade en annan IFK Värnamo-representant frustration, nämligen tränaren Kim Hellberg. I slutskedet av matchen fick han gult kort av domaren Fredrik Klitte.

Matchen slutade 2-0 till IK Sirius, som nu ligger på tolfte plats i allsvenskan.

- Sammanfattningsvis tycker jag att vi har en sämre period där de gör sitt första mål. Sedan är det ett speciellt andramål. Annars tycker jag att grabbarna gör allt de kan. Jag kan inte vara ledsen eller besviken på dem. Jag tycker de gör en bra bortamatch, säger IFK Värnamo-tränaren Kim Hellberg till Discovery+.

IFK Värnamo parkerar en plats högre upp än Uppsalalaget.

Sirius: Tånnander - Bjarnason, Nwadike, Mathisen, Widgren - Voelkerling Persson, Roche - Persson, Stensson, Matthews - Alsanati.

IFK Värnamo: Rasheed - Larsson, Eriksson, Grozdanic - Lahikangas - Johansson, Näsström, Wenderson - Engvall, Zeljkovic, Ademi.

Publicerad 2023-06-04 kl 19:27