Sirius vann – efter nyförvärvets uppvisning

Sirius tog hem premiärmatchen mot Halmstad efter 3-0 på Studenternas.
Nyförvärvet Noel Milleskog ledde vägen med ett drömmål – som kan ha varit hans snyggaste någonsin.
- Det måste det vara, säger han i Discovery.

Det var med 23 minuter på klockan som nyförvärvet från Djurgården slog till.

Noel Milleskog tunnlade inte en utan två HBK:are innan han bröt inåt i banan och avslutade med vänstern intill målvaktens bortre stolpe till 1-0.

Sirius styrde spelet inför ett välbesökt Studenternas, men fick ett dystert besked när lagets mittback Tobias Carlsson tvingades till ett byte efter 36 minuter efter en skada.

Det avbräcket resulterade dock inte i någon vändning i matchen, för strax efter paus gjorde Uppsala-laget 2-0 genom Yousef Saleh som fick bollen felvänd i straffområdet och tråcklade sig igenom tre motståndarförsvarare innan han rullade den i nät.

Sirius slog sedan den definitiva spiken i HBK-kistan när gästernas Jonathan Svedberg råkade sätta 0-3 i sitt eget mål efter en hörna.

- En bra insats, tre poäng och en hållen nolla, det var det viktigaste. Skönt att göra mål men vi har fortfarande mycket att jobba på både individuellt och i laget, säger 2-0-skytten Yousef Saleh.

Publicerad 2024-04-01 kl 16:13