Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sirius vill värva efter Sarfo-försäljning: ”Vi behöver fylla ut luckan”

Sirius räknar med att tappa succéspelaren Kingsley Sarfo till sommaren. Nu letar klubben en ersättare, men vet om att man kommer att tappa i kvalité.
- Vi kommer aldrig ha råd att hitta en spelare som är lika bra som Kingsley, ens om vi använder alla pengar som kommer in, säger tränaren Kim Bergstrand i podcasten Lundh.

Kingsley Sarfo har gjort stor succé under den allsvenska våren i nykomlingen Sirius. Den 22-årige ghananen har stått för tre mål och tre assist och utsågs till månadens spelare i allsvenskan i april.

- Vi är faktiskt inte alls förvånade. Han har inte dominerat alls lika mycket under de sista två-tre matcherna, men är fortfarande jättebra. Han har kvaliteter som väldigt få i allsvenskan och svensk fotboll har, så det sticker självklart ut, säger tränaren Kim Bergstrand i podcasten Lundh.

Nu talar det mesta för att Sirius säljer Sarfo till sommaren. Fotbollskanalen har tidigare avslöjat att både ryska Krasnodar och Malmö FF är ute efter stjärnan. Mittfältaren har anlitat agenten Vladica Lemic, enligt Expressen, och uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att Kingsley Sarfo under sommarens transferfönster gett mandat till agenten som sålde Alexander Isak till Borussia Dortmund.

ANNONS

Även Sirius har anlitat hjälp för att sälja Kingsley Sarfo och allt talar för att det blir en försäljning av mittfältaren vars kontrakt går ut sommaren 2018. Något som skulle kunna generera en rejäl summa pengar till den allsvenska nykomlingen. Tränaren Kim Bergstrand är dock inte inblandad i arbetet.

- Ingenting, faktiskt. Jag och Thomas (Lagerlöf) är sportchefer också, men vi har inte tid att sköta en så stor affär med allt vad det innebär. Vi har tagit in andra som får sköta det.

Vem är det som sköter det?
- Den personen vill inte att jag går ut och talar om det. Det går säkert för dig att ta reda på med dina kontakter.

Men är det en agent?
- Nej, det är inte en agent, men det är en person som är väl insatt i den internationella transfermarknaden och har god kompetens som varken jag eller Thomas har. Vi har dessutom inte tid att hålla på med det.

ANNONS

Vad talar för att han stannar i allsvenskan kontra att gå utomlands?
- Det skulle nog vara en skada, tror jag. Som tränare vill man ju gärna att han ska vara kvar, men som sportchef inser man att vi måste släppa vidare honom om vi får rätt betalt för honom. Ekonomin behöver ett tillskott. Så jag tror att han kommer lämna av flera anledningar. Sedan är han tillräckligt bra, han ska vidare nu.

Kim Bergstrand ser det inte som troligt att Sarfo skulle hamna i Malmö FF.

- Det är klart, skulle Malmö vara villiga att lägga upp de pengar som han är värd så är det upp till Kingsley att välja det, men jag tror att Kingsley är förbi det och jag tror inte att Malmö är beredda att betala det som krävs.

Hur är det då att hantera en spelare som tränare när det går så bra för honom? För hans del är Sverige ett stopp och han vill vidare. Hur balanserar man det?

ANNONS
- Det är inte så lätt. Det har varit många som har ringt och vill representera Kingsley, och han har haft fullt sjå att freda sig. Men nu tycker jag att det är på en bra nivå. Vi har som klubb och organisation inte heller någon erfarenhet av det här. Men jag tycker att Kingsley tar det väldigt, väldigt bra. Vi har i lugn och ro försökt få honom att fokusera på fotbollen. Gör han det så kommer det att bli bra för honom i slutändan. Han är ganska bra på det där, tycker jag.

Vad jag förstår har han bytt agent från de som tog honom till Sverige, och jag kan misstänka att många har varit sugna på att representera honom, och kanske också gått vägen via dig?
- Han har aldrig haft något agentavtal med bröderna Strand. Det har varit hans svenska familj. Den klubb som han kommer ifrån har de varit med och jobbat i, så de har sin del i det här. Men han har inte haft någon agent. Men nu har han det.

ANNONS

Han har en agent nu i alla fall och du räknar med att han försvinner. Vad letar ni efter för ersättare då?
- Vi kommer aldrig ha råd att hitta en spelare som är lika bra som Kingsley, ens om vi använder alla pengar som kommer in. Vi behöver en spelare i nummer tio-rollen som har något extra. Han måste vara bollskicklig och ha spets. Men att vi ska hitta just en Kingsley, det blir väldigt svårt. Men vi behöver fylla ut luckan, absolut, särskilt som Andreas Eriksson inte står och bankar på dörren just nu.

Vad jag förstår har Ola Andersson kommit tillbaka, han skulle åka på en scoutingresa till Ghana, Nigeria och Togo i början på juni. Är det för att hitta en ersättare?
- Nej, det är det inte. Det är för att hitta en ny Kingsley eller liknande spelartyp på sikt, som kanske slår om två år eller något sådant. Vi har tappat lite momentum där. Man ska helst ta någon som är inne i rullning. Vi har Moses (Ogbu), vi har Kingsley, men vi skulle behöva någon till.

ANNONS

Fakta

152 - Kim Bergstrand

Avsnitt 152 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Kim Bergstrand. Sirius-tränaren förklarar framgången för den allsvenska nykomlingen, om att han räknar med att Kingsley Sarfo lämnar både klubben och allsvenskan i sommar, om betydelsen av att miljardären Bengt Ågerups pengar försvunnit, om hur han och kollega Thomas Lagerlöf fyndar spelare, om kraven för att förlänga kontraktet med Uppsala-klubben, om anbuden genom åren och om den lockande utmaningen att träna en storklubb. Bergstrand talar även om tiden i BP, om när han fick sparken några dagar efter att ha blivit erbjuden nytt kontrakt, om tränarna som inspirerar honom, om hur man använder teknik som tränare, om hur han och Lagerlöf kan stå för en annan fotboll än den de själva spelade, om synen på Lars Lagerbäcks fotboll om avsaknaden av debatt i svensk fotboll och att kolossen fotbollsförbundet och domarna inte bjuder inte till dialog. Dessutom berättar Bergstrand om spelarkarriären, om varför han tackade nej till U21-landslaget för att festa på studenten, om när AIK sparkade honom trots kontrakt, om när Hammarby bröt med honom och att han först som 30-åring förstod att man kunde tjäna pengar på fotboll.

Publicerad 2017-05-30 kl 06:10
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto