Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Självförtroendet ger HBK framtidstro

Halmstad har äntligen hittat formen och självförtroendet. Tränaren Lasse Jacobsson är belåten med utvecklingen. Nu hoppas han kunna lämna bottenstriden för gott.

MJÄLLBY

Skador/avstängningar:

Craig Henderson (s), Kim Thörnberg (s), Patrick Osiako (a).

Preliminärt lag:

Mattias Asper - Jesper Westerberg, Robin Cederberg, Patrik Rosengren, William Leandersson - David Löfquist, Tobias Grahn, Daniel Nilsson, Johan Svensson - Marcus Ekenberg, Mostapha El Kabir.

Håll ögonen på:


Mostapha El Kabir. Tillbaka från ännu en avstängning och garanterat motiverad att öka på sin allsvenska målskörd. Att vara så attraktiv som möjligt på marknaden när det europeiska transferfönstret öppnar i vinter är holländarens slutgiltiga mål för säsongen.

MAIF-snack:
- Det blir nog tufft, alla matcher i Allsvenskan är tuffa, det är bra lag vi möter hela tiden, det ska vi inte glömma bort, säger Robin Cederberg till Fotbolliblekinge.se.

- Halmstad håller på att klara sitt kontrakt, men de är inte helt klara än, liksom vi inte heller är, någon poäng till behövs. Sen verkar de vara i bra form med två vinster och en oavgjord på de sista tre matcherna.


HALMSTAD BK

Skador/avstängningar:
Johnny Lundberg (s).

Preliminärt lag:

Robin Malmkvist - Emil Salomonsson, Tomas Zvirgsdauskas, Tommy Jönsson, Ryan Miller - Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén - Michael Görlitz, Anel Raskaj, Marcus Olsson - Joe Sise.

Håll ögonen på:

Joe Sise har nästan på egen hand säkrat HBK:s allsvenska existens med tre fullträffar på de två senaste matcherna. Stork, stark och nu målfarlig - Sise börjar allt mer likna en framtida skyttekung.

HBK-snack:
- Målet är givetvis att ta poäng igen. Vi har bara förlorat en match på de sex senaste, så det känns som att vi har ett relativt gott självförtroende, säger tränaren Lasse Jacobsson till FotbollDirekt.se.

- I nästan varje match som man spelar i allsvenskan är det små marginaler som avgör. Det gäller att vi vågar spela vårt eget spel och att vi är noggranna i passningarna.

Om Mjällby:
- De har en oerhört bra centrallinje, där måste vi vara vaksamma.

Joe Sise visade upp god form innan uppehållet. Hur har han sett ut under uppehållet?
- På träningarna har han sett riktigt bra ut. Det är bara hoppas att hans goda form håller i sig.

FD-kommentar:
- Det är ett Halmstad i medvind som reser till Mjällby. Två raka segrar mot Gefle och Brommapojkarna har förbättrat tabelläget avsevärt.

- HBK behöver en seger till för att säkra kontraktet och lär vara snäppet mer motiverat än Mjällby som redan säkrat en plats strax under toppskiktet - något som får ses som en stor framgång för nykomlingen.

- Lägg till att HBK har en glödhet Joe Sise till förfogande och hallänningarnas chans till tre poäng ökar markant.

- Men man ska komma ihåg att HBK är ett av seriens sämsta bortalag, ynka nio poäng på tretton bortamatcher. Trots det håller jag dem som små favoriter, främst på grund av motivationsboosten som två raka segrar ger.

- Troliga resultat är 0-1, 1-1, 1-2, 2-2.

Christian Hildén

Publicerad 2010-10-16 kl 14:21
Annons
Annons
Annons