Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Sjölund efter viktraset: Nu mår jag riktigt bra

Djurgårdens Daniel Sjölund har missat hela vårsäsongen på grund av ett viktras. Nu har han för första gången kommenterat sina problem.
- Nu mår jag riktigt bra igen, jag har trappat upp träningen och även börjat med styrketräning, säger han till klubbens hemsida.

Daniel Sjölund är på väg tillbaka efter de sjukdomsproblem som han har haft under vårsäsongen och som gjort att han tappat så pass mycket vikt att han inte kunnat spela.

Nu har han för första gången uttalat sig om sina bekymmer.

- Det var en ond cirkel med sjukdomar och viktnergång blandat med stenhård träning. Jag var sjuk tre-fyra gånger under försäsongen, nästan en vecka varje gång, och det drabbade immunförsvaret, säger han till Djurgårdens hemsida.

Han är på rätt väg.

- Nu mår jag riktigt bra igen, jag har trappat upp träningen och även börjat med styrketräning. Det är faktiskt riktigt skönt att känna av rejäl träningsvärk igen, känna att man är lite sliten.

Det dröjer dock ett tag till att han kan spela igen.

- Jag vill självklart tillbaks så fort som möjligt, men det känns skönt att inte sätta några tider för det, då behöver jag inte bli besviken.

Han berättar även varför han inte velat prata om sin sjukdom med media.

- Jag har känt mig trött och sliten och behövt lugn och ro och då har det känts rätt att dra sig tillbaks och koncentrera mig på mig själv. Jag fick dessutom samma frågor hela tiden och tillslut kändes det som om det inte fanns mer att säga. Konstigare än så har det inte varit.

Publicerad 2008-06-20 kl 19:30
Annons
Annons
Annons