Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Sjölund mår bättre - men comeback inte klar

Daniel Sjölund problem ser ut att vara på väg att lätta. Djurgårdsstjärnan är på väg att bli frisk efter sin sjukdom och rejäla viktminskning.

- Nu mår jag riktigt bra igen, jag har trappat upp träningen och även börjat med styrketräning.

Det var under vårsäsongen som problemen drabbade Sjölund. Själv berättar han om en ond cirkel i det att han försökte gå ner i vikt för att bli ännu bättre - men snart var han fast i något han inte kunde ta sig ur.

- Det var en ond cirkel med sjukdomar och viktnergång blandat med stenhård träning. Jag var sjuk tre-fyra gånger under försäsongen, nästan en vecka varje gång, och det drabbade immunförsvaret. Det gjorde att den hårda träningen snarare bröt ner kroppen än stärkte den. När jag väl kom tillbaks efter en sjukperiod så blev det tio pass i veckan och jag hann aldrig riktigt komma ikapp, berättar Daniel Sjölund för Djurgårdens officiella hemsida.

- Visst, det har varit den absolut tyngsta tiden hittills i min fotbollskarriär. Allra värst var det kanske i början, under försäsongen, när jag kände stressen att komma tillbaks. Det var först efter ett tag jag insåg att jag nog skulle lugna ner mig och ge det den tid det behövde. Men efter det jag har gått igenom tror jag att jag kommer att vara ännu starkare när jag väl är tillbaks, framför allt mentalt. Jag har dessutom lärt mig mycket om hur min kropp reagerar och vad den behöver, så i det långa loppet för det nog något gott med sig.

Själv gjorde han sig oanträffbar för media. Daniel Sjölund mötte inte spekulationerna om hans person som snabbt växte och blev ännu värre än vad hans situation egentligen var.
Men djurgårds-mittfältaren ångrar inte att han valde att tiga ihjäl sina problem utåt sett.

- Jag har känt mig trött och sliten och behövt lugn och ro och då har det känts rätt att dra sig tillbaks och koncentrera mig på mig själv. Jag fick dessutom samma frågor hela tiden och tillslut kändes det som om det inte fanns mer att säga. Konstigare än så har det inte varit.

Något datum för en comeback har han inte vågat sätta - ännu.

- Nu siktar jag på att få kroppen i helt rätt skick. Jag vill självklart tillbaks så fort som möjligt, men det känns skönt att inte sätta några tider för det, då behöver jag inte bli besviken.

- Det har gällt att ha tålamod. Det tar sin tid och det får ta den tid det tar, så enkelt är det. Jag har gjort noggranna tester och det finns fortfarande en del värden som måste förbättras innan jag kan gå på fullt, men allt är på väg åt rätt håll, säger Sjölund.

Publicerad 2008-06-21 kl 11:37
Annons
Annons
Annons