Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Ska vara som ett djur till nästa säsong"

Fantastisk försäsong och smakstart på allsvenskan - sedan blev Andreas Haddad skadad och borta resten av säsongen. Nu opereras han och tar sats mot nästa år.

- Jag kommer att bo i gymmet i vinter, jag ska vara som ett djur till nästa säsong, säger Andreas Haddad till FotbollDirekt.se och skrattar.

Andreas Haddad såg ut som en succévärvning för Örebro i våras. Den 29-årige centern levererade direkt med tre mål på fyra matcher och pekades ut som en outsider till skytteligatiteln.
Men sedan har han varit skadad, och nyligen stod det klart att Haddad missar resten av säsongen. En tuff smäll för en spelare som till och med fått lägga av med fotbollen efter att ha invalidförklarats, och ändå kommit tillbaka.
- Målet inför den här säsongen var att verkligen visa att jag håller i allsvenskan, säger Haddad.

- Och jag kan väl falla tillbaka lite på det kanske, att jag hunnit visa lite grann. Det hade varit värre om jag kommit ny till klubben, blivit skadad och inte hunnit visa någonting alls. Men det är ändå ruskigt tungt.

Haddad opererades i våras för magbråck med en månads rehabilitering, sedan skulle han vara spelklar. Men smärtorna försvann inte.
- ÖSK:s läkare såg ingenting på röntgen, och då ska det inte ta mer än fyra veckor innan man är frisk efter.
- Men det hände ingenting. Till och från gick det bra, men så plötsligt kom smärtan tillbaka, det kunde hugga till när man skulle dra på ett skott på träning till exempel. Det funkade inte i längden.  

ÖSK-centern bad att få bli röntgad igen och plötsligt upptäcktes problemet - en bristning i ljumsken. Ny operation med påföljande rehab i två månader, och säsongen spolierad.
- Det är jättetufft. Visst, det är skönt att de äntligen vet vad det är som är fel, men samtidigt... det svider att kolla på fotboll nu. Man vill så gärna vara med.  

Haddad ser alla ÖSK:s matcher och också en del träningar.
- Patrik Anttonen är ju också borta resten av säsongen. Vi är några skadade spelare som träffas på gymmet och gråter ut tillsammans (skratt).

- Nej men det är bra att ha andra spelare som är i samma situation, det lättar upp när det är som tyngst.

Landslagsläkaren Leif Swärdh ska operera Haddad nästa torsdag.
- De kommer skrapa bort ärrvävnader som gör att skadan inte kan läka. Sedan får jag vila några veckor och sedan är jag tillbaka i rehab.

Och då väntar en lång höst och vinter av uppbyggnadsträning. Något Haddad inte haft på flera år. När anfallaren spelade i danska Vejle 2008 brottades han med hälproblem. En dansk läkare invalidförklarade Haddad. Felaktigt skulle det visa sig. Anfallaren kom tillbaka, och har sedan 2009 hunnit med sejourer i Qviding, omanska Al Orouba samt Assyriska innan han värvades till Örebro.  
- Så på de här åren har jag egentligen aldrig kunnat bygga upp mig själv ordentligt. Det har bara varit in och spela matcher, också i Örebro. Men nu ska jag verkligen bo i gymmet, jag ska vara som ett djur till nästa säsong (skratt).

- Jag har bara ett mål nu och det är att få göra en hel, skadefri säsong. Jag känner ingen stress, jag är 29 år nu och känner att jag minst sex-sju år kvar i toppfotbollen.

Publicerad 2011-08-09 kl 19:35
Annons
Annons
Annons