POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Skadefyllt i backlinjen - då kan HIF använda pensionerade klubbprofilen

Foto: TT

Han avslutade karriären i Halmstad. Nu är Christoffer Andersson tillbaka. I Helsingborg.
- Han är spelklar, säger HIF:s manager Henrik Larsson till HD.

Den flyfotade ytterbacken Christoffer Andersson, som slog i genom i Helsingborg, lade efter förra säsongen skorna på hyllan efter en ett-års sejour i Halmstad BK.  

Skorna har nu tagits i bruk igen. Och det gör de återigen i Helsingborg. En klubb Andersson tidigare representerat vid två tillfällen. Senast mellan åren 2007-2014. Totalt har han gjort över 500 kamper för klubben.

Två dagar innan fönstret stängde valde Helsingborg, som är sargat av skador i backlinjen, att kalla in 37-åringen, som annars är tränare för klubbens U17-lag.

- Vi flyttade över hans licens från Halmstad, så han är spelklar, säger Helsingborgs manager Henrik Larsson till Helsingborgs Dagblad.

Återstår att se om HIF-profilen får chansen när de möter Örebro SK hemma på Olympia på torsdag. "Henke" Larsson menar i alla fall att han är aktuell för att gå rakt in i truppen.

- Helt klart annars hade vi inte gjort det. Han sitter på tonvis med rutin och det är bara dumt att titta åt ett annat håll då.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-04-04 kl 13:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå