Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Skador och lån som avslutas - Dif:s sportchef uppdaterar kring målvakterna

Allsvenskan

Ännu inget besked om Aleksandar Vasiutins skada.
Samtidigt avslutas snart Per Kristian Bråtveits lån.
- Hans (Bråtveits) framtid är nog tveksam om det är i Djurgården, säger sportchefen Bosse Andersson.

Foto: TT.

Djurgårdens målvakt Aleksandar Vasiutin skadade sig i matchen mot Hammarby, och efter matchen meddelade klubben att han kommer bli borta "länge". När Fotbollskanalen når sportchef Bosse Andersson under tisdagen vet de fortfarande inte exakt hur länge han kommer bli borta.

- Vi är lediga nu, men "Alex" är kvar i Sverige. Han har undersökts och kör rehab för att vi ska kunna fatta rätt beslut. vi håller på och undersöker exakt, det är lite komplicerat, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Vad har ni för dialog med Zenit där?
- Vi har en väldigt bra dialog med dem för att kunna fatta rätt beslut. Hoppas kunna fatta det den här veckan, säger Bosse.

ANNONS

Är det aktuell att bryta lånet?
- Nej det har aldrig varit aktuellt, vi jobbar för att "Alex" ska kunna spela i Djurgården.

Bosse pekar på att de har det bra ställt på målvaktssidan, och att de visste det redan inför säsongen.

- Det är tuff konkurrens, Jacob (Widell Zetterström) som är en väldigt bra och lovande målvakt som han visar mot IFK Göteborg. (Tommi) Vaiho är också bra och har visat det tidigare.

Just Widell Zetterström har tillhört Djurgårdens A-lag sedan 2019 men stora problem med hjärnskakningar har gjort att han inte stått en enda match i allsvenskan - fram tills matchen mot IFK Göteborg.

- Det är surrealistiskt, surrealistiskt verkligen, sa han efter matchen till Fotbollskanalen.

Bosse Andersson berättar att de alltid funnits en tro på Widell Zetterström, och att han efter en tuff period gjort en stark vår - och belönades med en allsvensk debut. En annan spelare som tillhör Djurgården är Per Kristian Bråtveit, även om han varit utlånad.

ANNONS

- PK är ju utlånad fortfarande (till 30 juni), och nu är han uttagen i landslaget. Vi har en dialog med honom. Det är klart att speltid är viktigt för honom, vi har fört diskussioner med någon klubb, det har vi. Hans framtid är nog tveksam om det är i Djurgården. Vi får se.

Om det blir spel i Djurgården är Bråtveit spelklar först 15 juli, berättar Bosse. Den allsvenska säsongen drar igång igen 3 juli, och Djurgården spelar sin första match efter uppehållet 5 juli, hemma mot Örebro SK.

Publicerad 2021-06-01 kl 12:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto