Skön IFK-seger - men Ajdarevic skadad

IFK Norrköping tog en tidig måsteseger. Astrit Ajdarevic skadad igen men viktig målskytt:
- Jag har ett stort huvud så någon gång måste man ju kunna nicka in den.

IFK Norrköping vann mot Trelleborg med 2-1.
Det avgörande målet tio minuter före slutet på nick från inhopparen Shpetim Hasani.

Norrköping var med andra ord på väg mot ännu en missad trepoängare - Trelleborgs kvittering genom Kristian Haynes minuten före halvtid såg ut att ge ett oavgjort resultat.

Tidigare i matchen hade annars Astrit Ajdarevic ordnat 1-0 - och det med ännu ett nickmål.

- Jag vet ju att han (Martin Smedberg Dalence) är bra på att slå de där inläggen och jag har ju ett stort huvud så någon gång måste man ju kunna nicka in den också, säger Ajdarevic med ett smajl till Canal plus.

Men det roliga höll inte i sig särskilt länge för supertalangen.

Skadeproblemen plågar honom alltjämnt och i början av andra halvlek var det inte lönt för honom att fortsätta.
Spelmotorn gick helt sonika sönder och var tvungen att ge upp.
Och när när en tempospelare som Christopher Telo en stund senare också hade gjort sitt - skadad - så såg det illavarslande ut.

Ändå skulle IFK Norrköping - äntligen för ett hårt prövat lag - landa rätt den här kvällen.
Inhopparen Shpetim Hasani kom in i en situation först i straffområdet och fick huvudet på en boll i från Mathias Florén och hans vänsterkant - Viktor Noring utan chans i bortamålet.

Slutet blev krampaktigt från IFK mot ett Trelleborg som prickade ribban genom Mattias Adelstam och ett par halvchanser i övrigt - men IFK lyckades hålla i från sig TFF och tre så viktiga poäng och andra raka hemmasegern, 2-1 mot Syrianska senast.

Segern mot Trelleborg gör nu att Norrköping har fyra poäng ner till kvalplatsen.

Publicerad 2011-07-30 kl 21:07