Skräll av Varberg - Europajagande Bajen släppte in fem mål och tappade tunga poäng

Hammarby tappar i jakten om en Europa-plats.
Det efter att Astrit Selmani sänkt Stockholmsklubben med trippla mål.
- Vi slarvar, ibland vet jag inte vad vi sysslar med, säger Bajens Abdul Khalili till Dplay efter matchen

Redan i matchminut åtta kom matchens första mål. På passning från Gustav Norlin kunde Astrit Selmani enkelt sätta 1-0 från nära håll bakom Hammarbys David Oustedt.

Därefter tryckte hemmaspelarna på för ytterligare ett mål och efter knappa halvtimmen spelad utökade Astrit Selmani från straffpunkten till 2-0. Den som orsakade elvameterssparken var Bajen-försvararen Mohanad Jeahze.

Bara några minuter senare blev Hammarbys uppförsbacke än brantare. Det då Jeahze drog på sig sitt andra gula kort i matchen och därmed blev utvisad.

Strax innan halvtid kunde gästernas Aron Jóhannsson reducera till 2-1, vilket blev resultatet efter 45 spelade minuter på Påskbergsvallen i Halland.

Under inledningen av den andra halvleken utnyttjade Varberg att laget hade övertag i antalet spelare på planen. Robin Book stötte in 3-1, men repliken från Hammarby väntade sannerligen inte på sig.

Knappt en minut efter Books fullträff gjorde Gustav Ludwigson 3-2. Målet möjliggjordes av ett distinkt och välplacerat avslut av anfallaren.

Med tio minuter kvar av matchen var det återigen en boll i mål bakom Hammarby-keepern David Ousted. Denna gång vart det 28-årige Albert Ejupi som kunde placera bollen i mål och således utöka ledningen till 4-2.

Kort därefter fullbordade Astrit Selmani sitt hattrick och fullbordade slutresultatet genom att styra in 5-2.

-  Det känns som att vi inte vill göra mål, vi är inte hungriga. Gör vi inte mål framåt släpper vi in ett bakåt. Vi slarvar, ibland vet jag inte vad vi sysslar med. Det är alltid käftsmäll efter käftsmäll, säger Hammarbys Abdul Khalili till Dplay efter matchen och fortsätter:

- Det blir mörkare och mörkare. Om vi inte tar poäng kan vi ju inte ta en Europa-plats.

I och med det matchresultatet är Hammarby på en sjätteplats i tabellen. Varberg återfinns på en 12:e-plats.

Varberg: Lukic - Mensah, Lindner, Birkfeldt, Zackrisson - Norlin, Barny, Ejupi, Book, Fofana - Selmani

Hammarby: Ousted - Sandberg, Fällman, Fenger, Jeahze - Andersen, Junior - I. Khalili, Johannsson, A. Khalili - Ludwigson