Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
29v

Sky: Potter är Swanseas förstaval som ny tränare

Foto: Bildbyrån.

Graham Potter uppges vara på väg bort från Östersunds FK.
I veckan kan han bli klar för Swansea, uppger Sky Sports. 
- Det är bara spekulationer, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg till Fotbollskanalen. 

Östersunds FK:s tränare Graham Potter har efter succén med klubben i allsvenskan och Europa League ryktats vara på väg bort till bland annat Swansea, som nyligen blev nedflyttat från Premier League till Championship. I fredags stod det klart att tränaren Carlos Carvalhal inte fick sitt kontrakt förlängt med klubben, vilket satte fart på nya spekulationer i flera brittiska medier om att Potter är aktuell för klubben. 

Nu går Sky Sports ut med att Graham Potter är Swanseas förstaval som ny tränare i klubben till nästa säsong i Championship. Tv-kanalen skriver på Twitter att han kan presenteras som ny tränare senare i veckan. Även Expressen rapporterar att Potter är muntligen överens med klubben och att han troligen lämnar klubben den här veckan. Tidningen skriver att Potter kommer att ta med sig sin assisterande tränare Billy Reid och scouten Kyle Macauley.

- Det är ingen som kontaktat mig om Graham (Potter), det är det inte, så det är bara spekulationer. Jag har inte pratat med Huw Jenkins (Swanseas ordförande) och om det här skulle vara aktuellt… Vi har haft en relation med Swansea sedan länge, så det förefaller väldigt konstigt. Jag ser det bara som spekulationer. Det är väl tredje, fjärde eller femte gången det spekuleras om det, så jag sorterar in det under spekulationer som vanligt, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Vad tror du om att Swansea kan ha kontaktat Graham direkt?
- Det har jag väldigt svårt att se, man kan aldrig utesluta någonting i livet, men det har jag svårt att se, säger Kindberg. 

Räknar du med att Graham leder Östersund under resten av säsongen?
- Ja, jag hoppas att Graham leder Östersund under många år.

Potter kommenterade även uppgifterna på osdsport.se så här: 

- Det är bara spekulationer. Nu ska jag fokusera på en viktig match som vi ska spela i morgon, säger tränaren till hemsidan och syftar på Östersunds möte med Sirius på onsdag på Jämtkraft Arena. 

Till ÖP säger han efter träningen, på frågan om han kommer att träna ÖFK hela säsongen:

- Ja, förhoppningsvis. Men man vet inte när det kommer till fotboll, men som sagt – jag fokuserar på morgondagens match och matchen på lördag – sen får vi se

I Swansea finns sedan tidigare svenskduon Martin Olsson och Kristoffer Nordfeldt. Olsson var under stora delar av den gångna säsongen ordinarie i laget som vänsterback, medan Nordfeldt främst fick speltid i FA- och ligacupen. 

Publicerad 2018-05-22 kl 16:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons