Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Skyttekungen lämnar Peking - klar för belgisk klubb

Foto: TT

Försök igen

Emir Kujovic är klar för KAA Gent. Det bekräftar IFK Norrköping på sin hemsida. 
Avtalet gäller i tre år.

Kujovic har ryktats vara på väg bort under en längre tid, i synnerhet i fjol då ett flertal klubbar visade intresse. Då snackades det bland annat om Italien - men nu är det alltså klart att nästa destination blir Belgien.

IFK Norrköping är överens med Gent om en övergång för anfallaren som lämnar omedelbart, något som SportExpressen var först med att rapportera. 

- IFK vill tacka Emir för allt han har gjort och bidragit med i klubben. Han lämnar ett bra arv efter sig och vi önskar honom stort lycka till i sin framtida karriär, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Norrköping meddelar att man inte kommer att kommentera övergången närmare före dagens allsvenska match mot Djurgården, men Kujovic skriver så här på sin Instagram:

"Vill tacka för den här tiden som jag haft i IFK Norrköping. 3 fantastiska år som toppades med SM-guld och skytteligavinst. Klubben har hjälpt mig och komma dit jag är idag och jag har hjälpt klubben att komma dit de är idag, och det är jag stolt över. Vill tacka alla tränare som jag haft, spelare som jag spelat med och alla fans som stöttat". 

Gent har nyligen även gjort klart med Örebros målvakt Jacob Rinne.  

Tidigare i våras gästade Emir Kujovic podcasten Lundh. Lyssna på avsnittet här. Se Kujovics alla mål från förra säsongen, när han blev skyttekung i Allsvenskan, i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-09 kl 10:05
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER