Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Slutade på grund av psykisk ohälsa - nu blir Jesper Johansson målvaktstränare i Mjällby

Allsvenskan

Jesper Johansson, 25, lade handskarna på hyllan i somras på grund av psykisk ohälsa.
Men nu återvänder han till Mjällby och blir målvaktstränare, skriver föreningen på sin hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Efter en timeout på några månader valde Jesper Johansson, 25, att avsluta sin aktiva elitkarriär på grund av psykisk ohälsa.

- Jag tror att psykisk ohälsa är ett betydligt större problem inom elitfotbollen än vad som är synligt. Alla kan drabbas av psykisk ohälsa och det borde vara lika acceptabelt som andra sjukdomar. För mig är det viktigt att vara öppen och ärlig eftersom det hjälper mig mycket i mitt arbete med att må bättre. Många mår dåligt där ute och jag kanske kan inspirera någon att våga kliva fram för att på så sätt må bättre - vi är inte mer än människor, sa Johansson i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

Nu är han tillbaka i Mjällby, men inte som spelare. Klubben meddelar på sin hemsida att Johansson kommer att bli målvaktstränare för Blekingeföreningens P19-lag nästa säsong.

”Föreningen är väldigt glada för att "Jeppe" är kvar i föreningen 2020 och att vi kan nyttja hans erfarenhet och kompetens till våra lovande målvakter ser Mjällby AIF som en stor tillgång”, skriver Mjällby på sin hemsida.

Publicerad 2019-12-27 kl 12:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto