Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Smajic bryter med ÖFK - hyllar klubben: "Blandade känslor"

Allsvenskan

Efter fyra år i klubben så bryter Emir Smajic med Östersund, en förening han ändå hyllar stort.
- Jag älskar den här klubben, säger han.

Foto: TT

För fyra år sedan skrev Emir Smajic på för Östersund – en klubb som då spelade i divison 1 men hade betydligt högre ambitioner än så. När anfallaren idag meddelade genom klubbens hemsida att han valt att bryta sitt kontrakt så gör han det efter en fantastisk resa som trots en tuff korsbandsskada tagit honom hela vägen till Allsvenskan.

- Det är med blandade känslor naturligtvis. Jag älskar den här klubben och alla människor runt omkring, dessutom så respekterar jag tränaren (Graham Potter) extremt mycket. Efter min korsbandskadan så tog klubben hand om mig och jag kom tillbaka och har spelat fotboll i ett och ett halvt år, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Anledningen till att anfallaren väljer att bryta sitt avtal med klubben är att han söker efter en ny utmaning. Efter en vårsäsong där det bara blivit fyra matcher från start så hoppas nu Smajic kunna hitta en ny klubb som kan ge honom fullt förtroende.

- Jag hade en klausul i kontraktet som gav mig en möjlighet att bryta mit kontrakt nu under sommaren om jag inte startade ett vist antal matcher. Så jag och min agent satt och diskuterade och beslöt oss för att aktivera den klausulen. Östersund har gett mig en del speltid i år där det också blivit ett mål och en assist, men det har varit frustrerande då jag inte kunnat nå upp till min fulla potential på grund av diverse orsaker. Det har inte känts rätt.

Efter fyra säsonger med Östersund måste det ändå varit tufft att tagit det här beslutet?
- Absolut, det här är inte en vanlig klubb. Jag tror att folk läst det men förstår nog fortfarande inte hur speciellt Östersund är som förening. Jag har varit med och tagit klubben från divison 1 till Allsvenskan och vi spelar en väldigt rolig fotboll, men kanske inte en fotboll som gynnar en forward av min typ. Jag har gjort mitt här och jag vill känna glädje i fotbollen på ett annat sätt igen som jag hade när jag kom hit, säger han.

ANNONS

- Det är dags att göra någonting nytt och få en ny utmaning i karriären, Med mina egenskaper som forward så kan jag åstadkomma stora saker i Allsvenskan, jag kände bara att jag inte fått uttrycka min fulla potential de senaste åren. Det var en stor orsak till varför vi valde att bryta kontraktet.

Vad händer nu? Diskussioner pågår med andra klubbar?
- Vi får se, det där är en fråga för min agent. Jag är väldigt positiv och är inte orolig för vart jag kommer att hamna. Min känsla säger att det kommer klart med något annat ganska fort. Jag är öppen för alla förslag och Allsvenskan är väldigt intressant för mig. 

Publicerad 2016-05-29 kl 21:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto