Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Smedberg Dalence: "Min dröm är att avsluta karriären i IFK Göteborg"

Allsvenskan

Martin Smedberg Dalence lämnade i fjol Blåvitt. 
Nu öppnar han för comeback efter äventyret i Bolivia. 
- Min dröm är att avsluta karriären i IFK Göteborg, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Martin Smedberg Dalence, 34, lämnade i fjol Blåvitt för spel med Club Bolivar i Bolivia. Under året har han trots avståndet följt laget intensivt och hängt med i den senaste veckans turbulens, där sportchefen Mats Gren fick gå, Jonas Olsson blev ny tillfällig sportchef och både Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson kom in som nya tillfälliga assisterande tränare i stället för Alf Westerberg till Poya Asbaghi i laget. 

- Jag har självklart följt laget, alla vet att jag har ett stort hjärta för föreningen. Jag lider med klubben över att det går som det går. Jag pratar med spelarna varje dag och de säger själva att det är tungt, samtidigt som jag försöker att sätta dem. De är däremot krigare och det är inte första gången de är i en sådan här situation. De kommer att göra allt för att Blåvitt ska stanna i allsvenskan, säger Smedberg Dalence till Fotbollskanalen. 

ANNONS

34-åringen är glad över att Asbaghi fick stanna kvar i föreningen, då han har en stor tro på tränarens arbete i Blåvitt. 

- Jag är glad över att de inte tog ett beslut, som i många andra föreningar vid sportsligt dåliga resultat, att sparka tränaren. Poya är en favorit hos mig. Han försöker att ändra fotbollen i Sverige och i IFK Göteborg. Det är inte särskilt lätt med ett ungt spelarmaterial, vilket också är positivt på sitt sätt, men det behövs samtidigt rutin, säger han. 

- Jag vet även att han (Asbaghi) är väldigt uppskattad bland spelarna och som sagt även av mig, både som person och tränare. Jag jobbade mycket med "IFK i samhället" (klubbens arbete i Göteborg) och han var också delaktig i det. Jag är därför väldigt tacksam över att föreningen och styrelsen fortsatte att tro på honom. Jag vet att spelarna backar honom till hundra procent, fortsätter han. 

ANNONS

Smedberg Dalence har själv tänkt tanken på hur det skulle vara om han stannat kvar i klubben och berättar nu att han gärna vill avsluta karriären i Göteborg, även om han ännu inte beslutat om vad som händer efter årsskiftet, då hans kontrakt går ut med Bolivar. 

- En del av mig säger att jag kanske hade kunnat påverkat något om jag hade stannat kvar, men nu åkte jag på det här äventyret. Om du hade frågat mig personligen, så hade min dröm varit att avsluta karriären i IFK Göteborg. Jag håller jättehårt i mitt hjärtas klubb. Det är däremot många faktorer, så vi får helt enkelt se.

Hur ser din kontakt ut med Blåvitt i dag?
- Jag har framför allt kontakt med spelarna, men även med Elisabeth Anderton, som är CSR-ansvarig, men hade även kontakt med Mats Gren innan. Även om de kanske inte vet det heller, så är jag även inne i IFK-appen och följer laget. Jag är ju en supporter, så jag kollar även väldigt mycket på allsvenskan.

ANNONS

Smedberg Dalence kan inte sätta fingret på exakt vad som gått fel i år, men hoppas förstås att laget vänder på den bittra trenden och klarar nytt kontrakt. 

- Det är svårt att säga vad som hänt när man inte är inne i föreningen. Jag är just nu en supporter som alla andra. Det är klart att man visste att det skulle bli ett tuffare år och man skulle nog siktat på en placering lite längre ner i tabellen i stället för att sikta mot toppen. Ingen trodde nog däremot att det skulle gå så här tungt. Nu måste de bara ta på sig blåstället och ge allt de har. De ska ge sitt yttersta på planen - med materialet och talangen som finns i laget ska vi kunna lösa nytt kontrakt. 

Blåvitt ställs härnäst den 22 oktober mot BP på Grimsta i allsvenskan. 

Läs en längre intervju med Smedberg Dalence om äventyret i Bolivia och det utgående kontraktet HÄR.

ANNONS
Publicerad 2018-10-14 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto