Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Smittskydd Skåne går emot regeringens publiköppning - vill inte se 300 på läktarna

Allsvenskan

Regeringen har öppnat för att publiken snart kan återvända till läktarna.
Men nu vill Smittskydd Skåne se att gränsen på 50 personer ligger kvar.
- Jag är besviken men jag har stor förståelse för om Smittskydd säger: "Tyvärr, ni kan inte släppa in 300", säger HIF:s ordföranden Krister Azelius.

Foto: Bildbyrån

Under veckan kom det efterlängtade beskedet. Från och med den 1 november öppnar regeringen för publik på fotbollsläktarna runt om i landet då maxtaket höjs till 300 personer. Publiken ska sitta ner och hålla en meters avstånd till varandra, samtidigt som två personer, i samma sällskap, får sitta ihop.

Ett beslut som välkomnades av Skåneklubbarna Helsingborg och Malmö FF då föreningarna tidigare meddelade att de kommer att fördela tillgängliga biljetter, för resterande hemmamatcher, till årskortsinnehavare och partners.

Men nu kommer en vändning. Smittskydd Skåne går nämligen emot regeringens publikbesked samtidigt som de vill se gränsen på 50 personer ligga kvar. Detta meddelar länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande. En utredning har inletts för att eventuellt behålla publiktaket vid 50 deltagare på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Skåne

ANNONS

- Just nu är det en oroande utveckling i Skåne som vi inte vill riskera att förvärra, säger Eva Melander, smittskyddsläkare på Smittskydd Skåne.

Länsöverdirektör Ola Melin:

- Jag förstår att det här är ett besked som kan grumla den glädje som många skånska arrangörer har upplevt efter regeringens besked. Samtidigt ser vi med stor oro på situationen som Smittskydd Skåne beskriver. Vi har några dagar på oss fram till 1:a november. Vi fortsätter att ha en nära kontakt med Smittskydd Skåne för att följa utvecklingen under den kommande veckan. Jag hoppas innerligt att även vi i Skåne ska kunna gå på matcher och föreställningar med 300 personer i november, säger han i Länsstyrelsens pressmeddelande.

När Fotbollskanalen får tag i Helsingborgs ordförande Krister Azelius uttrycker han besvikelse över Länsstyrelsens utredning samtidigt som han har förståelse.

ANNONS

- Jag är inte benägen att kritisera de som vill hålla nere antalet åskådare för att de som har kunskap om viruset betraktar att det finns kan finnas en risk. Ingen av dessa människor startar ju denna utredning för att vara taskiga mot HIF. Det är ju för att de känner att det finns ett behov att göra det. Respekten för det måste vara nummer ett. Hade vi kunnat erbjuda 100, 200 eller 5 000 personer fotboll skulle vara en vinst för oss men den vinsten kan inte utmana medicin på den här nivån. För oss är det jätteviktigt, säger Azelius till Fotbollskanalen och avslutar:

- Jag är besviken men jag har stor förståelse för om Smittskydd säger: "Tyvärr, ni kan inte släppa in 300".

"En länsstyrelse har möjlighet att fatta beslut om lokala föreskrifter enligt ordningslagen om färre deltagare om det är nödvändigt för att motverka smittspridning av pandemin", skriver Länsstyrelsen Skåne.

ANNONS

Fotbollskanalen har sökt Malmös och Helsingborgs klubbledning utan framgång.

Publicerad 2020-10-23 kl 20:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto