Smylie: Känns fantastiskt

Ljungskile vann det oerhört viktiga bottenmötet mot Gif Sundsvall med 2-0 (2-0).
Och Daryl Smylie fortsätter göra succé.
Ett mål mot Sundvall betyder fyra på lika många matcher.

När David Wilson värvade Smylie från Östersund var det nog få som räknade med den fullträff det blivit. Nordirländaren har varit delaktig i det mesta offensivt för Ljungskile de senaste tiden. Hemma mot Gif Sundsvall behövde han inte mer än lite drygt en minut för att presentera sig.

På Edwin Phiris långa inkast höll han sig framme och bredsidade kallt in 1-0 efter lite kalabalik i Sundsvallsförsvaret.

-Det känns fantastiskt just nu, säger Smylie. Jag kunde aldrig drömma om att det skulle gå så här bra när jag kom hit.

-Han har jättebra tajming, och bidrar med det där lilla extra som vi saknat. Han är skolad i England och det syns speciellt på hans löpningar in i straffområdet, säger tränaren och engelsmannen David Wilson i Ljungskile.

Darrigt försvar

Oredan i Sundsvall höll i sig. Nio minuter senare lade Smylie upp bollen och med en skruvad frispark träffade han Niklas Löfgrens skalle perfekt. Löfgrens fjärde mål för säsongen. Per Joar Hansen, tränare i Sundsvall, var inte nöjd med markeringen. Smylie säger att han siktade mot ytan runt straffpunkten.

-Niklas (Löfgren) gör fantastiska löpningar så jag visste att han skulle dyka upp där, förklarar Smylie.

Ljungskile, som fortsätter spela 5-3-2, stod för en positiv start på matchen. Men efter en knapp halvtimme gavs initiativet till gästerna. Och det fortsatte på samma inslagna väg efter paus. Sundsvall, som spelade 4-3-3, hade mycket boll, oerhört mycket mot slutet. Laget pressade tillbaka ett allt mer panikslaget hemmalag. Men det där lilla extra saknades. Rutinerade anfallaren Magnus Powell hade ingen stor dag och blev utbytt efter 67 minuter mot Ari Freyr Skulason.

-Vi var aldrig nära, det gick trögt och vi dräller med bollen. Vi hotar dem inte i djupled, och följer inte vår matchplan där vi ska spela snabbt längs högerkanten, sade Per Joar Hansen besviket efter matchen.

Höll undan

De sista 20 minuterna blev ett enda långt lidande för hemmapubliken. Ljungskile spelade lågt, men lyckades hålla undan. Gif Sundsvall saknade kreativiteten, och deras bäste skytt, Hannes Sigurdsson, vaknade först ordentligt med tio minuter kvar. Inbytte Skulason var den i bortalaget som hade den bästa chansen. Tyvärr för Sundsvall tog hans frispark i stolpen bakom Colin Burns i Ljungskiles mål.