Snöpliga missen fällde AIK – ”Synd om honom”

AIK är utan poäng efter två gruppspelsmatcher i Europa League. I Italien var man chanslösa och förlorade stort mot toppklubben Napoli. I kväll gav Solnalaget Dnipro Dnjepropetrowsk från Ukraina en ordentlig match på Råsunda, men det räckte inte och slutade istället med en 2-3-förlust efter ett sent segermål av gästerna.

AIK fick dock en dröminledning på matchen då Helgi Danielsson fick till en riktig praktträff utanför straffområdet i den fjärde minuten. Bollen gick in till 1-0 via stolpen. Precis innan halvtidsvilan kom ytterligare två mål – en kvittering för Dnipro och en snabb replik signerad Henok Goitom, som gjorde sitt första mål i ”Gnaget”-tröjan. 2-1 alltså inför den andra halvleken.

Den svartgula ledningen stod sig fram tills den 74:e minuten då Vitali Mandjuk satte 2-2. Och i den 83: minuten kom nästa kalldusch. Dnipro slog en långboll som Niklas Backman i vanliga fall hade nickat hem behärskat till Ivan Turina, men istället fick han oturligt bollen på ryggen och det gjorde att Evhen Seleznyov friställdes med hemmamålvakten. Avslutet säkert till 3-2, som stod sig matchen ut.

– Niklas Backman tänker nog lite för mycket i den situationen. Det finns möjlighet att bara nicka ut den till inkast, men det blir en perfekt pass. Olyckligt, olyckligt. Oj, oj, oj, vad jag tycker synd om Niklas Backman. Det gör ont i honom, säger TV4 Sports expert Jens Fjellström.

Publicerad 2012-10-04 kl 23:16