Söder: Skönt att göra mål igen

IFK Göteborg hittar inte flytet.
Däremot har ett nytt vasst anfallspar presenterat sig.
Firma Hysén/Söder låg bakom 3-0 mot Halmstad.

IFK Göteborg kom till mötet med Halmstad med ett stukat självförtroende. Senaste segern antecknades den 2 augusti mot Malmö. Sedan dess hade Blåvitt spelat fyra raka utan att håva in en trepoängare. Men den trista trenden bröts ironiskt nog mot formstarka Halmstad. Mycket tack vare det nykomponerade anfallsparet Tobias Hysén och Robin Söder. Den kvicka duon låg på egen hand bakom Göteborgs första två mål.

-Jag tycker Tobias har en internationell speed, därför har vi satt honom i anfallet. Och Robin är också snabb och lite lurig så de kompletterar varandra bra. I dag hade vi stor fördel av att ha två snabba forwards, säger Göteborgs tränare Stefan Rehn.

1-0 var en uppvisning av Robin Söder. Han slet sig loss på vänsterkanten, rundade Tomas Zvirgzdauskas, och spelade in till Hysén som bara hade att rulla in bollen i mål.

-Jag fick bra flyt i bolltouchen, såg Tobbe där inne så det var bara att passa in, säger Söder lite blygsamt.

Fem minuter in i andra halvlek var det dags igen. Då stod Hysén för framspelningen. Genomskäraren friställde Söder som inte tvekade när han ställdes helt ren med Magnus Bahne.

-Jag såg att det var ganska öppet till höger om honom. Det var riktigt skönt att få göra mål igen, säger han.

Söder trivdes uppenbart med sin nya lekkamrat, den snabbfotade Hysén i stället för kraftpaketet Pontus Wernbloom.

-Det fungerar bra, vi är ganska lika i spelstilen och tänker ungefär samma. För mig innebär det att jag får ta en lite mer defensiv roll och att det blir lite mer slit, säger han.

Men i ärlighetens namn så var segern långt ifrån rättvis. Gästande Halmstad dominerade stora delar av första halvlek och borde nog även tagit ledningen. Något tränaren Janne Andersson höll med om.

-Det kändes oerhört surt att gå in med 0-1 i halvtid, vi var ju det bättre laget. Tyvärr släpper vi in två bedrövliga mål. Ibland går man bort sig och det gjorde vi i dag, säger han.

Den numera välkända "smurfligan" - Marcus Olsson, Anel Raskaj och Michael Görlitz - visade upp fortsatt fin form och framför allt spelgeniet Raskaj låg bakom det mesta i HBK:s anfall. Men effektiviteten och tuffheten saknades framför mål.

-Att vi går mållösa känns konstigt men strukturen i vårt spel är bra och killarna kämpade hela matchen, säger en ändå ganska nöjd Janne Andersson.

IFK Göteborg har nu bara tre pinnar upp till Helsingborg på tredjeplatsen. SM-guldet är dock avlägset, i stället är siktet inställt på att ta hem Svenska cupen. På söndag väntar Kalmar i finalen.

-Det är en titel vi verkligen vill vinna, slår försvararen Mattias Bjärsmyr fast.
Troligtvis med Tobias Hysén och Robin Söder som anfallspar.