Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Söder vacklar om framtiden: "Jag och Pontus ska ha ett snack under de kommande dagarna"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Robin Söders säsong har gått upp och ner, och anfallaren har oftast befunnit sig utanför startelvan.
Efter säsongen går kontraktet med IFK Göteborg ut - och ännu finns inget förslag om förlängning på bordet.
- Vi har haft en dialog under någon månad. Vi ska ta det från landslagsuppehåll till landslagsuppehåll, säger Söder till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

2019 gjorde Robin Söder 14 mål på 27 matcher, och var en nyckelspelare för sitt IFK Göteborg. De senaste två säsongerna har anfallaren varit skadeförföljd, och speltiden har blivit därefter. 

Under de senaste matcherna har unge Oscar Vilhelmsson, 18, gått före och bildat anfallspar tillsammans med Marcus Berg. 

- Det har väl dels varit en formfråga, men även en konkurrensfråga. Men vi har en bra dialog, jag och Micke (Mikael Stahre). Jag kör på och tar de minuter jag får, det är inget konstigt med det. Jag försöker göra det bästa av det när man väl kommer in i matcherna, säger Robin Söder till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Varför tror du att Vilhelmsson har gått före dig under den senaste tiden? Är ni olika i spelstilen, eller beror det helt enkelt på konkurrens? 
- Oscar är väl kanske lite mer djupledsgående än vad jag är, nu för tiden. Han har väl den spetsen, absolut. Han har gjort det bra i de matcher han startat, och förtjänat det över tid också. 

- Jag tycker att det har känts helt okej. Sedan är det ju ett tag sedan man spelade, så rytmen kanske inte är där helt och fullt. Det har ändå känts bra i perioder. 

Känns det extra tufft att sitta vid sidan av och titta på med tanke på att lagets offensiv gått trögt under stora delar av säsongen?
- Jag har ju sett det som en möjlighet att komma in och hjälpa till i matcherna, så det har ändå känts som att man har fått möjlighet att påverka många matcher. Inte för att jag har gjort det, men det är ändå så jag försöker se på det när man inte har varit i startelvan.

ANNONS

Efter sammanlagt åtta säsonger med IFK Göteborgs A-lag går Söders avtal ut vid årsskiftet. Något beslut kring framtiden är ännu inte taget, och 30-åringens tid i IFK Göteborg kan snart vara till ända. 

- Jag och Pontus (Farnerud, sportchef) ska väl ha ett snack kommande dagar och veckor, så får vi se var det landar, säger Söder. 

Har du fått förslag om kontraktsförlängning?
- Nej. Vi har väl haft en dialog under någon månad, egentligen. Vi ska ta det från landslagsuppehåll till landslagsuppehåll. 

Vill du stanna i Blåvitt karriären ut, eller lockar ett nytt utlandsäventyr?
- Vi får se vad det blir av. Lite hur Blåvitt tänker och hur jag känner med kroppen och det fysiska. Jag känner att man får samla ihop det lite, var man står. Men det har känts bra, det sista, avslutar Robin Söder. 

ANNONS
Publicerad 2021-10-11 kl 17:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto