Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Som ett hyfsat krogslagsmål”

Knytnävsslag, sparkar i huvudet och en hjärnskakning. En MMA-fajt? Nej, avslutningen av division 1-mötet mellan Luleå och BK Forward.

– Alla Luleås spelare stod i ring runt mig och matade. Det var helt sjukt. Deras målvakt fick in slag i huvudet och nån sparkade mig i sidan, säger anfallaren Kenny Mathisen.

Senaste tiden har skandalrubrikerna kring svensk fotboll oftast handlat om händelser på läktaren. I division 1-matchen mellan Luleå och Örebro-laget BK Forward var verkligheten en annan. Där slogs spelarna på planen.

Tidigare Örebro-anfallare Herish Kuhi hade precis fått ett 2-1-mål till Forward på övertid bortdömt när matchen urartade fullständigt. Kenny Mathisen, Forward, och en Luleå-back började gruffa innan fullt slagsmål utbröt.  

– Alla Luleås spelare stod i ring runt mig och matade. Det var helt sjukt. Deras målvakt fick in slag i huvudet och nån sparkade mig i sidan. Jag blev groggy och gick av planen, säger Mathisen till NA.

Forwards tränare Axel Kjäll misstänker att Mathisen drabbades av en lättare hjärnskakning.

– Det var som ett hyfsat krogslagsmål. Det flippade ur totalt. När Kenny låg på marken fick han slag i bakhuvudet och han drabbades av yrsel och var borta ett tag, säger Kjäll till NA.

Luleås målvakt Malik Faiqi blev utvisad medan Forwards Erik Björndahl fick gult kort. Matchen avbröts med två minuter kvar. Mårthen Bergma

Publicerad 2011-08-01 kl 13:28
Annons
Annons
Annons