Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
47v

Somi lämnar ÖFK för MLS-klubb: "Ett äventyr jag inte kunde tacka nej till"

Foto: Bildbyrån

Gabriel Somi lämnar Östersund.
Backen är klar för New England Revolution i MLS.
- Det känns skönt. Jag fick ett jättegott intryck, säger Somi till Fotbollskanalen.

Gabriel Somis kontrakt med Östersund gick ut den 30 november. Kontraktet förlängdes dock en månad för att vänsterbacken skulle kunna vara med i Europa League-gruppspelets sista match mot Hertha Berlin. Men nu lämnar dock Somi ÖFK.

26-åringen är överens med MLS-klubben New England Revolution, och ska åka till USA för att göra läkarundersökning och skriva på.

Det känns skönt. Jag fick ett jättegott intryck av tränaren Brad Friedel, som är en gammal Premier League-målvakt. Han har ringt och berättat hur han vill använda mig och gett sin syn och allt inom klubben verkar vara jätteprofessionellt. Det är ett äventyr jag inte kunde tacka nej till helt enkelt, säger Somi till Fotbollskanalen.

- Just nu så är de väl lite i en ombyggnadprocess och satsar på nytt inför i år. De har väl ambitioner nu att fajtas om titeln och jag fick jättegott intryck av Brad och hans sätt att vilja spela fotboll och sättet han vill spela fotboll på så allt känns jättebra.

Under vårsäsongen fick Somi dåligt med speltid i Östersund men under hösten var backen med desto mer. Totalt blev det 15 allsvenska framträdanden och fem matcher i Europa League för Somi. Det är med vemod som 26-åringen nu lämnar ÖFK.

- Jag blev erbjuden ett tvåårskontrakt av Östersund. Jag har haft två fantastiska år och det är klart att det är lite jobbigt att lämna Östersund, det är ett fantastiskt gäng och de blev en del av min familj. Men nu fick jag den här möjligheten och det var svårt att tacka nej till det.

- Året 2017 är egentligen obeskrivligt och ett minne för livet. Från början av året att vinna svenska cupen och göra det här och gå ut i Europa och spela Europa League mot storlag. Det har varit en höjdpunkt i min karriär och jag vet inte om det är mycket som kommer att slå det på så sätt.

Publicerad 2017-12-18 kl 17:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons