Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Spelförbud hotar Åtvidaberg - hela våren

All snö är borta från Kopparvallens fotbollsplan. Ändå hotas Åtvidaberg av spelförbud på sin hemmaarena under våren, enligt SVT:s Östnytt.

Anledningen är att föreningen ansökt sent om kameraövervakning på Kopparvallen, något som är ett krav från det Svenska fotbollförbundet.

- Vi lämnade in en ansökan på måndagen, jag skrev själv under den, säger ordföranden Jan Svensson till fotbollskanalen.se.

Enligt Östnytt kan det dock ta ta flera månader innan handlingarna godkänns av Länsrätten. Enda chansen för spel på Kopparvallen, närmast mot Gefle den 22 mars, är nu att klubben får dispens av förbundet.

- Orsaken till att vi inte kunnat skicka in vår ansökan tidigare är att SvFF kräver att varje kamerastation fotograferas ur alla tänkbara vinklar. Det stora snöovädret har gjort det omöjligt för oss att komma åt planen. Men så fort vi kunde göra det i lördags utförde vi arbetet, säger Jan Svensson.

Vad händer ifall beskedet om kamerainstallationer dröjer?

- Då får vi naturligtvis begära en dispens. Viktigt att påpeka är också att det här med kameror inte är ett polisiärt krav på något sätt. Det handlar om regler från fotbollförbundets sida. Men vi är redo att sätta upp utrustningen från och med nästa fredag.

- Vi får helt enkelt avvakta och se vad som händer. Allting är förberett och inskickat. Sammanlagt har vi gjort en investering på en halv miljon kronor, säger Jan Svensson.

Fotbollskanalen.se

TT

Publicerad 2010-03-09 kl 21:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons