Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
50v

Sportchefen bekräftar: Djurgården slipper betala Burnley för Ulvestad

Foto: Djurgården Fotboll/Bildbyrån

Fredrik Ulvestad är klar för Djurgården.
Men Blåränderna slipper betala någon övergångssumma till Burnley, trots att norrmannen hade ett halvår kvar på kontraktet.
- Vi har en överenskommelse med Burnley där det inte ingår någon penningtransaktion, bekräftar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson för Fotbollskanalen.

Tidigare i kväll gick Djurgården ut med att man värvar 25-årige norrmannen Fredrik Ulvestad från engelska Premier League-klubben Burnley. Ulvestad har skrivit på för tre år med Blåränderna och ansluter till klubben nästa helg.

- Det är klart att det känns jäkligt bra. Vi har jobbat på det under en längre tid, men det blev lite mer dramatiskt än vi tänkt oss från början, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Hur menar du då?
- Fredrik kom i en situation där han fick sitta på bänken mot Newcastle i onsdags kväll. Det var kanske inte planerat. De har dessutom match i morgon mot Manchester City, och det diskuterades att han skulle vara med i truppen där. Från att han inte var med så mycket på bänken när vi inledde samtalen så har det blivit väldigt intensivt. Han var här i går och flögs ut i går eftermiddag. De pusselbitarna som sedan blev klara under dagen med att han går till oss gjorde att det blev ganska intensivt, mer dramatiskt än vi tänkt oss i och med att vi jobbat på det under en längre tid.

Expressen skriver att Ulvestad kommer till Djurgården gratis. Om det säger Andersson:

- Fredrik avslutade sitt kontrakt i förtid och har skrivit ett längre kontrakt med Djurgården.

Han kommer alltså till er som bosman?
- Det beror på vad bosman är. Han har gjort en läkarundersökning, varit på plats här i Djurgården och tagit ett beslut. Vi visste om förutsättningarna. Då får man göra ett val, då kan man avsluta kontraktet och övergå till en annan klubb. Bosman är mer när man är utan kontrakt.

Om vi säger så här då: är det korrekt att säga att ni inte betalade Burnley för Ulvestad?
- Vi har en överenskommelse med Burnley där det inte ingår någon penningtransaktion.

Tidigare under fönstret har Djurgården plockat in Dzenis Kozica, Jonathan Ring, Johan Andersson och Hampus Finndell.

- Vi har en bred trupp. Vi har en spännande trupp. Sedan följer man utvecklingen. Transferfönstret stänger 2 april. Du kommer kanske få anledning att ringa igen. Vad vet jag?, säger Andersson kryptiskt.

Håller truppen ni har nu för att gå in i tävlingssäsongen?
- Man vet aldrig var som händer med en trupp. Jag är väldigt nöjd, vi har en härlig fotbollstrupp. Det är jag stolt över.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-02-02 kl 20:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons